реклама

реклама

Учора в малій сесійній залі Будинку Рад відбулося засідання «круглого» столу за участі представників різних політичних сил Черкащини.

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб запросив представників обласних організацій політичних партій приєднатися до Меморандуму про проведення демократичних справедливих виборів у регіоні.

– Українська демократія пройшла непростий шлях за роки незалежності, – сказав під час зустрічі очільник області. – Але головне надбання держави – спокій громадян та економічне зростання. І влада, і суспільство потребують змін. Обласна влада працює сьогодні для забезпечення рівних можливостей всіх політичних сил та усунення нагальних проблем, які виникають перед партіями під час виборчого процесу.

За словами Сергія Борисовича, Комітет виборців України уже зафіксував 114 випадків порушень виборчого законодавства в області. Найбільше їх у 199-му окрузі.

– Завдання влади – провести чесну виборчу кампанію, – додав Сергій Борисович. – Ми виступаємо за прозорість виборчої кампанії й дотримання закону. Я звертаюся до вас сьогодні, щоб разом не допустити фальсифікацій виборів.

Серед основних пунктів Меморандуму:

– неухильно дотримуватися чинного законодавства та морально-етичних норм, що визначають демократичні стандарти організації та проведення виборів народних депутатів України;

– проводити конструктивну та толерантну виборчу кампанію. Організовувати дискусії щодо положень передвиборних програм. Максимально сприяти усвідомленому вибору громадян на основі вільної і відкритої конкуренції ідей і поглядів щодо майбутнього розвитку держави;

– будувати свою кампанію на основі поваги до гідності, політичних та громадянських прав опонентів, з дотриманням усіх демократичних процедур і законних норм. Не припускати погроз, залякувань чи підкупу виборців.

– активно протидіяти спробам фальсифікації результатів народного волевиявлення, повідомляти про такі факти правоохоронні органи та громадськість;

– підтримувати громадські об’єднання, які будуть забезпечувати суспільний контроль за перебігом виборчої кампанії;

– утримуватися від нечесних методів політичної боротьби, в тому числі від збору, фабрикування та поширення інформації, що принижує людську гідність та може завдати шкоди суспільній моралі, похитнути віру людей у чесну владу.

«Ми налаштовані на посилення конструктивного діалогу між політичними силами, що відстоюватимуть демократичний розвиток України та Черкащини, сприятимуть зростанню міжнародного авторитету нашої держави як у передвиборний, так і післявиборний періоди. Будемо підтримувати реальні плани перспективного розвитку області, що сприятимуть стабільності та зростанню добробуту жителів Черкащини», – йдеться у документі.

Сергій Тулуб пообіцяв, що керівництво облдержадміністрації під час проведення виборів зосередить свою увагу на забезпеченні рівності прав усіх суб’єктів виборчого процесу, зробить все можливе, аби політичні сили мали рівні права і можливості на цих парламентських перегонах. Документ відразу ж підписали представники обласних осередків  ВГО «Союз Чорнобиль України», Європейської партії України, ВПО «Жінки за майбутнє», Партії вільних демократів, КПУ, Народної партії, Партії регіонів, Партії зелених України, політичної партії «Зелена планета».

Меморандум відкритий до підписання іншими політичними партіями, які не брали участь у засіданні «круглого столу», і набирає чинності з моменту його підписання, зазначає прес-служба Черкаської ОДА.

Як бачимо, серед підписантів немає представників Об’єднаної опозиції Черкащини. Як повідомив у коментарі «Прочерку» голова Черкаського обласного штабу «Батьківщини» Анатолій Бондаренко, на засідання опозиціонерів і не запрошували, і вони не ходили.

– Нехай підписують на здоров’я, – говорить Анатолій Васильович. – Про які чесні вибори йдеться? Які вони в селах проводять чи в себе біля адміністрації? Я зараз знаходжуся на окрузі і бачу, що відбувається. Агітатори вже так залякали людей: погрожують, що навіть хати їм попалять! Це такі чесні вибори, що навіть до сільського клубу не можна потрапити?

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 НЕ ВІРТЕ ПУСТОСЛОВАМ 26.09.2012 18:30
Цитую Чужий серед своїх?:
#61 А ЮЛЯ просила не служи.. 26.09.2012 10:24
Цитую Словянка:
А 195 округ підтримує. Вжєе наїлися вашими "покращеннями", від яких не тільки тошнить, а вже і вивертає.

Правильно цілих 9 місяців в 2010 році людина з ПІБ Гресь В. працювала на ПР,після Президентських виборів у Черкаській обласній раді була створена більшість від ПР, тільки не зрозуміло , що було потрібно зробить, щоб Головою Черкаської Обласної ради залишився від ПР Гресь.А ну депутати обласної ради поясніть???
Вочик ще звонив по районах і вимагав підтримати програму ПР "будуемо нову Черкащину",а коля томенко шукае зрадників, хай гляне хто іі підтримав.У Чорнобаях із 20-16 і всі вони і зараз опора Греся(депутати) ,а в Золотоноші порядних людей томенко зробив зрадниками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Чужий серед своїх? 26.09.2012 11:52
#61 А ЮЛЯ просила не служи.. 26.09.2012 10:24
Цитую Словянка:
А 195 округ підтримує. Вжєе наїлися вашими "покращеннями", від яких не тільки тошнить, а вже і вивертає.

Правильно цілих 9 місяців в 2010 році людина з ПІБ Гресь В. працювала на ПР,після Президентських виборів у Черкаській обласній раді була створена більшість від ПР, тільки не зрозуміло , що було потрібно зробить, щоб Головою Черкаської Обласної ради залишився від ПР Гресь.А ну депутати обласної ради поясніть???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100