реклама

реклама

Близько 30 дітей та дорослих, які проживають на території мікрорайону «Зелений», побували на зустрічі із видатною черкаською спортсменкою, чемпіонкою України та Європи з кульової стрільби, Дар’єю Шаріповою.

Діти мали можливість не лише поспілкуватися із учасницею Олімпійських ігор в Лондоні, але й сфотографуватися з нею, отримати автограф, а також постріляти із пневматичної зброї і пострибати на батуті. Зустріч спортсменки із жителями організував комітет самоорганізації населення мікрорайону «Зелений», повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.


За словами голови КСН «Зелений» Анатолія Волошина, у такий спосіб комітет прагне популяризувати черкаських спортсменів. Завдяки таким дворовим зустрічам вдається розвивати у дітей відчуття гордості за своє місто, видатних людей та бажання займатися спортом.

– Коли на початку зустрічі запитали в дітей, хто хоче займатися чи займається спортом, то руку підняло не більше 5 осіб. Після того, як Дар’я розповіла про себе, про свої здобутки і перемоги, і почала давати дітям автографи, то майже 90% заявили, що хочуть піти в спортивну секцію. Ось це і радує, – говорить Анатолій Волошин.


Сама ж спортсменка залишилася задоволеною зустріччю. Вона розповіла, що почала займатися кульовою стрільбою 12 років тому, коли вперше прийшла в спортивну секцію при школі. Нині вона вже чемпіонка України та Європи, учасниця двох Олімпіад – в Пекіні та Лондоні. За цей час, взявши участь у сотнях змагань, побувала в багатьох країнах світу. Наполегливо і активно готується до наступної Олімпіади, яка має відбутися в Ріо-де-Жанейро.

– Досягти спортивних вершин можна тоді, коли наполегливо працюєш. Я тренуюсь по кілька годин на день. Зараз готуюсь до серйозних і відповідальних змагань, – розповіла Дар’я Шаріпова.


У Комітеті самоорганізації населення мікрорайону «Зелений» говорять, що й надалі проводитимуть такі зустрічі у дворах, запрошуючи на неформальне спілкування із дітьми та дорослими іменитих черкаських спортсменів. «Зелені» звертаються до своїх колег з інших комітетів підтримати таку ініціативу.

– Ми маємо усвідомити, що в Черкасах проживає чимало видатних людей – спортсменів, науковців, акторів, діячів культури. Усі вони є гордістю Черкас. Ними варто пишатися. Адже вони прославляють наше місто в Україні і за межами нашої держави. Ми маємо знати їх, а вони, у свою чергу, мають заохочувати наших дітей займатися в спортивних чи мистецьких секціях, – зазначив Анатолій Волошин.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100