реклама

реклама

Епідситуація на Черкащині за 8 місяців цього року була стабільною, показники захворюваності по всіх нозологіях нижче середньодержавних, повідомляють у прес-службі обласної санепідемстанції.

Не реєструвались захворювання на черевний тиф, дифтерію, правець, поліомієліт, групові захворювання та спалахи. Всього зареєстровано 119 745 випадків інфекційних захворювань (з грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями), інтенсивний показник на 100 тисяч населення склав 9 402,0 що на 14,2% менше аналогічного періоду минулого року.

Епідситуація з крапельних інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики благополучна: стабілізувалась захворюваність на кашлюк, на рівні минулого року показники захворюваності на краснуху та епідпаротит. Упродовж чотирьох останніх місяців відсутні випадки кору.

Не реєструвались такі особливо небезпечні інфекції, як холера, туляремія, бруцельоз, висипний тиф, сказ. Із метою попередження епідускладнень з холери, забезпечення епіднагляду за циркуляцією збудника холери, з об’єктів довкілля досліджено 325 проб води, відібраної в стаціонарних точках для профілактичних бактеріологічних досліджень на холеру, збудників холери не виявлено.

Санепідзакладами області досліджено 8 609 харчових продуктів та продовольчої сировини за мікробіологічними показниками, відхилення від вимог нормативної документації виявлені у 1,6% проб (середньодержавний показник 2,4%).

За результатами лабораторного контролю питної води 1,6% досліджених проб не відповідали вимогам за мікробіологічними показниками. По Україні цей показник становить 2,4%.

При проведенні понад 15 тис. санітарно-епідеміологічних обстежень об’єктів підвищеного епідризику порушення санітарних норм і правил виявлені на кожному п’ятому (18,3%) об’єкті, зокрема на харчових об’єктах – 26,3%, дитячих дошкільних та оздоровчих закладах – 8,5%.

За порушення санітарного законодавства санепідслужбою області впродовж 8 місяців 2012 року на посадових осіб накладено 1 904 штрафи на загальну суму 321, 6 тис. грн., виносилось 738 постанов щодо тимчасового призупинення експлуатації об'єктів, зокрема 296 харчових. Тимчасово відсторонялись від роботи 1 727 працівників, застосовано 175 фінансових санкцій на загальну суму 33,4 тис. грн., вилучено з обігу понад 9,76 тонн недоброякісних, небезпечних харчових продуктів.

Радіаційний фон стабільний – 11-24 мкР/год, що відповідає рівням, притаманним території області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 танк 26.09.2012 22:25
А чи можна довіряти фахівцям СЕС? Скільки Брожикі к-я можуть підробляти факти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100