реклама

реклама

 Черкаське хімічне підприємство «Азот» запустило цех аміаку А-5, який був зупинений на плановий капітальний ремонт в серпні 2012 року, інформує «Хімпром».

Ремонт цеху почався місяць тому – в період низького попиту з боку покупців, і обійшовся в 21 млн. гривень.

– Ми провели всі заплановані роботи і приступили до пускових операцій цеху А-5, – повідомив голова правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Нами проведено повне відновлення працездатності всього устаткування цеху.

Для проведення діагностики та ремонту було залучено декількох підрядних організацій, серед яких – ВАТ «НДІК» м. Дзержинськ (Росія), MOURIK international BV (Нідерланди). 

– За інвестиційним планом, затвердженим OSTCHEM, черкаське підприємство продовжить розвивати виробництво аміаку і його похідних – карбаміду, аміачної селітри, КАС. Проводячи такі ремонти, ми не тільки поліпшуємо надійність роботи цехів підприємств, оскільки знижуємо ризики позапланових зупинок, але і покращуємо економічні показники роботи підприємств, – говорить генеральний директор OSTCHEM Олександр Халін.

Керівник OSTCHEM нагадав, що в період з 2006 по 2009 роки в цеху А-5 вже була проведена великомасштабна реконструкція агрегату аміаку (інвестиції перевищили 250 млн. гривень). У результаті були збільшені потужності агрегату з випуску аміаку (з 1360 до 1700 тонн на добу).

Після реконструкції цеху підприємству вдалося покращити показники енергозбереження. Якщо раніше для вироблення однієї тонни аміаку споживалося 1250 кубічних метрів газу, то після реконструкції цей показник не перевищує 1105 куб. метрів.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100