реклама

реклама

Під час капітального ремонту вулиці Смілянської (в районі літака) була виявлена «загублена» зливова каналізація.



Решітки були вкриті майже 20-сантиметровим шаром асфальту. Таким чином, вода не могла потрапити в дощоприймачі. Вона лишалася на поверхні, і після кожного дощу на кільці утворювалася величезна калюжа. Ця ситуація триває вже 20 років.

Знайти решітки на вулиці Смілянській вдалося завдяки металошукачам.

– Наші попередники, ймовірно, закатали решітки в асфальт. Ми виявили два дощоприймачі на Смілянській перед кільцем, ще шість – від парку Перемоги і до нового автовокзалу. Усі вони були під асфальтом, – розповів директор департаменту містобудування Олександр Ільченко.

Як з’ясувалося, зливову каналізацію у цьому районі збудували ще наприкінці 80-х років. Вона проходить від перетину вул. Смілянської із кільцем і в напрямку до автовокзалу. Там закінчується двома глибинними колодязями. В експлуатацію зливову каналізацію тоді не здали. Тому жодних документів про неї не виявили. Віднайти дощоприймачі вдалося за допомогою металошукача та згадок колишніх будівельників, які розбудовували місто.


Нині комунальники займаються прочисткою колектора. Він проходить на глибині кількох метрів. За розрахунками спеціалістів, каналізація здатна забрати усю дощову воду з кільця в районі літака. Нині вода потрапляє в каналізаційний колектор, потужностей якого не вистачає.

У перспективі цю ділянку планують під'єднати до озера Ріца-3, що розташоване в районі аеропорту, повідомляють у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

Довідка

Це не перші «знахідки», залишені від попередників, які виявили під час капітального ремонту доріг. Нагадаємо, на вул. Ільїна на перетині із Пастерівською після фрезерування виявили порожнечу в землі, глибиною близько 30 сантиметрів. Промив під дорогою утворився через те, що кілька років тому зв’язківці, протягуючи кабель під вулицею, неякісно промили і засипали траншею.

На вул. Хрещатик після фрезерування з’ясувалося, що основа дороги в деяких місцях не має відповідної подушки із піску і щебеню. Нині така проблема з’ясувалася і на просп. Хіміків в районі вул. Сурікова.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #2 Салобарон 27.09.2012 15:14
Такий салотрафік до Фермерського в обхід лабораторії спалили...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Лесь 27.09.2012 10:11
вот и сэкономят ;=)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100