реклама

реклама

Депутат Держдуми Російської Федерації та телеведучий програми на ТВЦ «Фактор життя» Володимир Крупенніков вирішив зняти документальний фільм, присвячений колишнім десантникам 3-ої та 5-ої гвардійських повітрянодесантних бригад – Галині Полідоровій та Василю Шишкіну, які в 1943 році стали учасниками Дніпровського десанту, пише «Черкаський край».

Ідея вмотивована ще й тим, що дід телеведучого – Федір Шевцов – колишній начальник оперативного відділу штабу 3-ої повітрянодесантної бригади, загинув на Черкаській землі.

Зйомки проходили у Мошногір’ї, Будищі, Тубільцях та Свидівку Черкаського району, де й відбувалася згадана операція.

Як розповіла помічник режисера Тетяна Курова, вона переповнена враженнями від гарних людей та чарівної природи нашого краю. А оператор Дмитро Малишев додав, що зняли робочого матеріалу значно більше, ніж потрібно для 40-хвилинного фільму. Зачарували місцевість та розповіді людей про свій край.

Свідки тих подій, ветерани, яких запросили організатори урочистостей з нагоди Днів партизанської слави, що проходили в Черкаському районі, додали чимало такого, без чого стрічка була б не настільки достовірною.

Перекладачка 3-ої гвардійської повітрянодесантної бригади Галина Полідорова була в батальйоні єдиною жінкою.

Як згадує кулеметник 1-го батальйону 5-ої гвардійської повітрянодесантної бригади Петро Хмель з Барнаула, який приїхав на Черкащину, аби згадати минулі бої, всі бійці були закохані в цю жінку.

– Дивлячись на те, як долає вона всі труднощі, нам, чоловікам, ставало соромно нарікати на поневіряння війни, – пригадує ветеран.

У Будищах знімальна група зустрілася з нащадками родини Надточіїв – Іваном та Вірою. Саме тут, у Будищах, ця сім’я виходила Галину Полідорову після поранення у Свидівку. Ця історія поєднує кілька поколінь, які пам’ятають та передають її від батька до сина.

Головний акцент майбутнього фільму матиме соціальний характер.

– Держава, – сказала Тетяна Курова, – має повернутися обличчям до проблем людей похилого віку, які вижили в м’ясорубці війни, здобули перемогу, а нині їм досить часто доводиться просто виживати.

Незабаром на території Черкаського району москвичі зніматимуть ще один телевізійний фільм, присвячений Дніпровській повітрянодесантній операції 1943 року.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Тамагавк 01.10.2012 02:02
Да, были люди в наше время - могучее, лихое племя, - богатыри не мы... (с)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100