реклама

реклама

У чергову частину Лисянського райвідділу міліції звернувся місцевий приватний підприємець із заявою про те, що з його поля викрадено мінеральні добрива. Чоловік пояснював, що для обробки та покращення родючості грунту він закупив селітру, однак на виділену ділянку поля не вистачало 40 мішків по 50 кілограмів у кожному, а сума збитків становить 6 тисяч гривень. Тому він вирішив, що їх хтось викрав.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група для з'ясування обставин справи. Правоохоронці, в першу чергу, опитали робітників, які працювали на полі. Люди підтвердили, що вже неодноразово здійснювали удобрення полів, однак кількості, якої не вистачало, було занадто багато і зникнути сама по собі вона не могла. Працівники міліції оглянули прилеглу територію і в одній із лісопосадок виявили залишки мінеральних добрив, біля яких виднілися сліди протекторів від машини. Міліціонери взялися за роботу по розшуку крадія.

Проводячи подворовий обхід сіл, які розташовувалися неподалік від поля, дільничний інспектор міліції побачив підозрілий автомобіль з причепом, в який було навантажено значну кількість мішків з невідомим вмістом. Він попрохав водія зупинитися. Працівник міліції добре знав кожного мешканця сіл, які входять в його адміністративну дільницю, а тому відразу впізнав 22-річного жителя села Боярка. На запитання правоохоронця молодик відповів, що в мішках везе селітру, яку його попросив перевезти фермер, в якого він працює трактористом. При цьому хлопець помітно нервувався і путався у поясненнях. Це насторожило правоохоронця.

Дільничний вирішив перевірити достовірність слів молодика, тому зателефонував даному приватному підприємцю, який і розповів про крадіжку селітри. Після розмови всі сумніви щодо неправдивості слів хлопця у міліціонера розвіялися. Він запропонував молодику проїхати до Лисянського райвідділу міліції для дачі пояснень.

Хлопець не заперечував своєї причетності до крадіжки селітри та пояснив, що постійного місця роботи не мав, тимчасова робота тракториста не приносила очікуваного доходу, тож він вирішив викрасти добрива, щоб потім їх перепродати.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. На даний час проводиться слідство, а відносно злодія обрано міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд. Про це інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100