реклама

реклама

Сьогодні вранці працівники Черкаського УБОЗ затримали чоловіка, який погрожував фізичною розправою кандидату в депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» по мажоритарному округу № 197 Леоніду Даценку. Про це «Прочерку» повідомив генерал міліції, колишній начальник Управління МВС у Черкаській області та в.о. начальника УСБУ регіону, а нині керівник служби безпеки у виборчому штабі об’єднаної опозиції області Микола Каплій.

За словами Леоніда Даценка (на фото справа), уже сьогодні (в суботу) від нього вимагали їхати в ЦВК і писати заяву на зняття з виборів

За словами Леоніда Даценка (на фото справа), уже сьогодні (в суботу) від нього вимагали їхати в ЦВК і писати заяву на зняття з виборів


«Вчора пізно увечері невідомий чоловік через знайомого Леоніда Даценка запросив кандидата для переговорів у місцеве кафе нібито на термінову справу. За півгодини Даценко прийшов на призначене місце. Спустились у підвал кафе. З першої хвилини розмови невідомий позиціонував себе як посланець «від високопоставлених людей у Києві». Розповів, що Даценка, як і інших кандидатів від Об’єднаної опозиції по Черкащині вони «вели» півтора місяці, знають про них усе, де живуть вони та їхні родичі, де працюють. Мають купу компрометуючих матеріалів, які готові оприлюднити. Невідомий попросив його не поспішати із відповіддю, бо якщо він сам не боїться смерті, то в нього є діти», – розповів Микола Каплій.

Після цього шантажист почав говорити про суму «компенсації» і домовився, що вранці о восьмій годині Даценко їде з ним в ЦВК писати заяву про власне зняття.

Вранці невідомий перетелефонував Леоніду Даценку. Цю розмову кандидат записав на диктофон і звернувся в УБОЗ, надавши як доказ зроблений телефонний запис.

«Добре, що працівники УБОЗУ спрацювали оперативно та професійно і затримали чоловіка, що тиснув на кандидата. Зловмисник виявився непрацюючим з міста Києва. Ми поки не знаємо від якого суперника Даценка по округу він міг бути підісланий, проте, думаю, скоро з’ясуємо», – сказав Микола Каплій.

Сам Леонід Даценко нині налаштований і далі боротися за перемогу в окрузі. Щодо погроз на адресу родини, то каже, щоб убезпечити родину треба вивозити її за кордон, «однак мільйонів він не має».

«А як уберегти родину в Україні при нинішній владі? Вважаю, що хоч в цій ситуації влада повинна зберегти людське обличчя і не допустити кровопролиття», – сказав у коментарі «Прочерку» Леонід Даценко.

Сам Микола Каплій має інформацію, нібито слід чекати тиску і на інших кандидатів від Об’єднаної опозиції по округам Черкащини.

«Чому на Леоніда Даценка пішов тиск? Бо опозиція проводила по Канівському округу соцдослідження, яке показало, що він є реальним суперником іншим кандидатам. Очевидно, хтось цього боїться. Та ми захищатимемо наших кандидатів. Звичайно, у межах чинного законодавства. На разі за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права УБОЗ склав матеріали і передав у прокуратуру», – зауважив Микола Каплій.

З приводу інциденту з Леонідом Даценком вже висловився і віце-спікер парламенту Микола Томенко, який вважає, що це влада такими методами тисне на кандидатів від опозиції і закликав правоохоронні органи втрутитися в ситуацію.

У свою чергу, в прес-службах обласного управління МВС і обласної прокуратури від коментарів утрималися до з’ясування обставин.

реклама

Коментарі  

 
-9 #16 Олег 01.10.2012 10:19
Піар - річ крута. Якщо нема електорату, то намагається стати таким собі учеником, якого переслідують. Якщо логічно мислити, то ніхто його і не чіпав, адже всі розуміють, що цим тільки зайву рекламу роблять. Хотіли б залякати, то зробили б так, що... ама не горюй, як в 90-х.
А коли реальних хсправ у Льоні немає, окрім біганини з табличками "чорноволиками" по місту, накштал, "онби де його вулицю перназвать", то й викручується як може..)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #15 саша 30.09.2012 23:11
******* начал мандражировать и пытатбся запугать и купить, следующая жертва Корж
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #14 Черкасець 30.09.2012 20:52
[quote name="патріот"]що тільки льоня не придумає, щою підняти рейтинг. кому потрібен цей .............
Патріот такої муйні не висловить. Ти - *мо. І це без варіантів. Посилать тебе не буду, ти вже й так безвилазно там. Доценко та Булатецький - кандидати від народу! Героям Слава!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #13 Степ 30.09.2012 20:51
Даценка голіруч не візьмеш. Він мужня людина. Господь шельму мітить, думаю ми скоро дізнаємося хто безпосередній замовник цієї ганебної провокації. Леонід Миколайоч борітеся , поборете - Вам Бог помагає !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 Kozak 30.09.2012 14:20
Леонид, Золотоноша за Вас, Губские нам не нужны! Держитесь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 Черкащанин 30.09.2012 12:44
Усі бачать, що люмпени, як саранча пхнуться у владу але не усі можуть їм протидіяти відкрито. Країна врешті переможе завдяки Доценкам, Булатецьким, Тимошенкам і Луценком. Їх мало але "влада" їх бз..ть, відчуваючи, що доведеться посидіти за гратами. А коли НАШІ переможуть, то побачите знов політичних зрадників: Олійників, Савченків, Губських, Костенків, які першими "будуть раді" привітати з перемогою.

Героям Слава!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #10 Комуніст 30.09.2012 08:35
"він є реальним суперником іншим кандидатам" - Ух ти! А що, буває і по-іншому?
Загалом, при всій своїй неповазі до Даценка, як політика, тим не менше підтримую схвильованість його і редакції "Прочерку" явною незахищенностю громадян в своїй країні. Причому незалежно від їх національності і віросповідання. Питання, підняте даною заміткою - питання бездіяльності органів, що мали б забезпечувати охорону громадян України. Повернути міліцію радянського зразку - повернути спокій державі.(Згадали дядю Стьопу?)
І останнє - чого Леонід взагалі пішов на ту "зустріч в підвалі"? Чому сам? Пропоную: ведіть чесно передвиборчу компанію - і не ходіть по підвалам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #9 Тотктобоитсячтозаберутвсё 29.09.2012 23:29
Не буду тикати пальцем, звідки ноги ростуть

Самые богатые люди Украины

.
.
.
54. Алекс Ровт. IBE Trade Corp.. $277,0 млн
55. Игорь Еремеев. Группа «Континиум». $275,3 млн
56. Степан Ивахив. Группа «Континиум». $275,3 млн
___57. Богдан Губский. Украинский промышленно-финансовый концерн «Славутич». $273,0 млн___
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #8 Каніволег 29.09.2012 23:17
Леоніде, ми за вас, тримайтеся, борітеся і ми поборемо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #7 Hor 29.09.2012 23:10
Дітей чіпати - це просто низько. Б....... дуже боїться програти і без недоторканості сісти в тюрму. Передбачаю що Дерновий скаже : нічого не було, немає складу злочину і т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100