реклама
Sucurity Police

реклама

Найбільш «критичними точками» під час виборчої кампанії є робота системи виборчих комісій. Таку думку висловив під час прес-конференції 1 жовтня заступник голови Черкаської обласної організації «Комітет виборців України» Юрій Сас.

– На нашу думку, кадри, які зараз зазнають ротації, визначають ситуацію, – говорить пан Юрій. – Деякі члени комісій змінилися по 5-6 разів. Наприклад, в уманській окружній виборчій комісії за останні кілька днів змінилося два голови комісії.

На переконання експерта, це може призвести до затримки старту роботи виборчих комісій.

– Якщо далі буде продовжуватися така сама вакханалія із ротаціями, це означає, що комісія не зможе нормально підготуватися до голосування, не організує ознайомлення зі списками виборців, будуть проблеми з передачею виборчої документації. Ми не будемо здивовані, що після всього, що зараз відбувається, будуть зриви організації голосування на дільницях. Такі технічні, на перший погляд, речі, можуть суттєво вплинути на перебіг виборчої кампанії і, в свою чергу, в якійсь мірі вплинути на результат, – прогнозує заступник голови обласної організації КВУ.

За словами керівника юридичної служби Черкаської обласної організації Комітету виборців України Сергія Пасічника, заміна членів комісій відбувається через так звані технічні партії, які фактично блокують роботу комісій і створюють ряд проблем в організації комісій нижчого рівня, оскільки блокування або ненормальне функціонування окружних комісій автоматично спричиняє проблеми дільничних.

– Дільничні виборчі комісії мали бути створені остаточно 26 вересня і протягом трьох днів провести перше засідання. Але, на жаль, цього не відбулося, – зазначає Сергій Пасічник.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100