реклама

реклама

64% власних доходів місцевих бюджетів пішли цього року не за призначенням. Замість того, щоб використовувати їх для благоустрою міст, їх доводиться направляти на «покриття зобов’язань держави». Про це під час прес-конференції повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич.


– Сьогодні існує проблема з «делегованими повноваженнями». Тобто повноваження, які належать державі, вона делегувала місцевому самоврядуванню, – розповів Сергій Одарич.

За словами Сергія Олеговича, держава мала б покривати витрати галузей дошкільної, шкільної та позашкільної освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту. Однак у держбюджеті коштів виділяють замало. Наприклад, того, що виділяють на розвиток спорту, вистачає лише на 3-4 місяці, усі інше – з міського бюджету.

Причиною таких проблем є відсутність стандарту надання послуг, який би регламентував, скільки коштує певна послуга. Нині галузеві міністерства вже завершують написання цих стандартів, однак обраховувати їх поки ще не почали.

– Сподіваюсь, що до кінця року це буде виконано. А держбюджет 2013 року буде хоча б частково опиратися на ці стандарти, – сказав мер Черкас.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Олег 03.10.2012 10:07
Оксано, мені подобається хід Ваших думок. Згоден. Та у мене все ще не вилазить з голови його "проповідь" на щорічних звітах, де власне сам пан О. мовляв, що комерціалізація державних комунальних і інших підприємств на благо ефективного власника - це головна його стратегія. Ось зараз пан чиновник мський і натякає, що будуть рехворми після виборів, адже після них м"якенька п"ята точка чиновників відразу ж потрапляє під залізний пояс вірності своїх хазяям буржуйчикам.
Але нічого, у нас є серпи, молоти і вила)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 Оксана Колісник 02.10.2012 13:47
Ось мені дорікають тим, що не бачу разючих позитивних відмінностіей між попередніми міськими головами і актуальним. На користь останнього,знам о дєло. А я чим далі, тим частіше переживаю з цього приводу deja vu. Ну ті ж самі "пісні" звучали у виконанні кожного міського голови і акурат на завершенні 3-го кварталу. З одного боку - такий собі тиск на "верхи" в процесі формування бюджету на наступний рік, з другого - дЮже "тонкий" натяк процівникам бюджетної сфери на "пропозиції, від яких не можна відмовитися" - сходити, наприклад, у відпустку без утримання, які стають усе реальнішими чим ближче кінець року.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Художник-художнику 02.10.2012 13:26
Куди витратили 65 мільйонів, що призначалися на ремонт доріг? Про них начебто забули? Там іще й відсоткі повинні бути... Де вони?! 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Дерік 02.10.2012 11:31
Цитую Гость:
Нашей "Свободе" 20лет, а песни одни и те же.


це точно, пісня гарна й нова 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Гость 02.10.2012 09:29
Нашей "Свободе" 20лет, а песни одни и те же.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 бродяга 02.10.2012 06:22
А в других областных центрах тоже - вистачає лише на 3-4 місяці, усі інше – з міського бюджету и в держбюджеті коштів виділяють замало, или наш город особо отличившийся ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100