реклама

реклама

В одній із черкаських шкіл уже п'ятий рік працює клас для малюків, хворих на дитячий церебральний параліч, повідомляють «Подробиці». Його відкривали як експериментальний, але тепер і вчителі, і батьки точно знають – результат того вартий.

У клас інклюзивної освіти ходять троє учнів, хворих на ДЦП. Пересуватися самостійно такі дітки не можуть, і зазвичай навчаються лише вдома. Щоб малі не відчували себе відірваними від світу, для них п'ять років тому і відкрили цей клас.

– Моя дитина знає, що таке шкільний дзвоник, що таке урок, що таке клас... Це дуже велике диво, – говорить мати учня Оксана Ільїна.

В учнів інклюзивного класу своя навчальна програма. Діти займаються лікувальною фізкультурою, навантаження із загальних предметів для них є меншим. Але під час перерви їх майже не відрізнити від звичайних школярів.

– Інклюзивна освіта дає можливість дітям спілкуватися, взаємодіяти, і це досвід, який не можна порівняти ні з чим, – переконана психолог Черкаської спеціалізованої школи №3 Тетяна Харитонова. – Для соціуму така форма навчання взаємодії не менш важлива: це дає нам моральність, якої в нашому суспільстві давно вже немає.

Цей клас поки що єдиний у Черкасах. Його відкривали як експериментальний. Викладачі інших шкіл кажуть: такі класи мають бути в усіх навчальних закладах, адже дітей, хворих на ДЦП, у місті кілька сотень.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100