реклама
Sucurity Police

реклама

В Умані п’ять кандидатів у народні депутати по виборчому округу № 200: Андрій Дикун, Павло Костенко, Микола Наконечний, Антон Котвіцький та Богдан Хмельницький прийшли на засідання окружної виборчої комісії та виступили проти порушень норм виборчого законодавства та фальсифікацій на виборах, що відбулися минулого тижня в ОВК. Під час акції до них долучилися кандидати в народні депутати від Української національної асамблеї – Олег Березюк та Владислав Субеліані, пише «Умань-інфо».


Підтримати кандидатів у народні депутати в акції «Умань – за чесні вибори» під стіни окружної виборчої комісії прийшло близько 300 виборців округу. Близько півсотні протестувальників із плакатами «За чесні вибори», «Ні – фальсифікації» зайшли у приміщення окружної виборчої комісії з вигуками «Ганьба». Люди вимагали припинити фальсифікувати вибори.

– Ми стоятимемо тут доти, доки нас не почують і не відмінять незаконні рішення. Умань, Христинівка та Монастирище – за чесні вибори, – кажуть люди під стінами ОВК. – Нехай повернуть нам можливість провести чесні вибори.

Кандидати заявили, що в умовах, коли законні методи не працюють, вони разом з людьми, які вийшли на вуличні протести, будуть домагатися виконання своїх вимог: у першу чергу, повернення списків, сформованих чесним шляхом, а також звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності секретаря окружної виборчої комісії Володимира Врублевського.

– Вимагаємо скасувати неправомірну постанову №13 від 30 вересня 2012 року та підписати секретарем ОВК Володимиром Врублевський додатки до постанови № 10 від  26 вересня. Згідно законодавства секретар комісії зобов’язаний підписувати постанови та рішення, за які проголосувало більшість членів ОВК. Але він протягом кількох днів не підписував цю постанову, – кажуть кандидати.

Саме 26 вересня, на засіданні ОВК, у присутності спостерігачів від всіх кандидатів, було проведено розподіл керівних посад членів ДВК на 172 дільницях. Формування, що проводилося шляхом жеребкування, не викликало ніяких претензій у членів комісії та спостерігачів.

– За ці списки проголосувало 12 членів комісії, четверо утрималось. А вже 30 вересня на вимогу третини складу скликали позачергове засідання, на якому розглядали питання щодо внесення змін до додатків, які були сформовані 26 вересня. Це рішення грубо порушує закон, бо відмінити його може лише ЦВК або рішення суду, – зазначила журналіст, юрист за освітою Рита Кисільова. – Окрім того ж дня було зафіксовано, що на сервер ЦВК передаються незрозумілі списки без підписів і печаток. Це просто папірці, які невідомо де взяті. Вони навіть оформлені не за вимогами. Є відео.

До речі, засідання ОВК, призначене на ранок 1 жовтня, так і не відбулося, оскільки із 18 членів комісії прийшло лише 8 чоловік. Частина з них підтвердила, що документи від 26 жовтня були підмінені деякими членами ОВК на папери без печаток та підписів. Оскільки, решта членів ОВК так і не з’явились, то провести чергове засідання не вдалося.

У зв’язку з таким розвитком подій кандидати у народні депутати, які об’єдналися на прес-конференції в Умані, заявили, що від 1 жовтня під стінами ОВК «оселиться» наметове містечко до тих пір, поки люди не будуть впевнені у тому, що незаконні рішення відмінили.

За словами кандидата у народні депутати Андрія Дикуна, нині всі кандидати об’єдналися, аби вибороти право людей на проведення чесних виборів:

– Дорогі земляки, дякую вам за те, що ви сьогодні сюди прийшли, за те, що ви не байдужі до тих подій, які зараз відбуваються. Ми, кандидати в депутати, об’єдналися заради однієї мети – чесних виборів. Ми хочемо жити в нормальній країні і сьогоднішні події – це перший крок. Ми будемо йти до кінця, бо ми – за чесні вибори. Україна в нас одна!!!

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Василь 03.10.2012 16:24
Продажні Костенко та наконечний протестують проти свого ж друга Яценка?!Та не смішіть!чергови й піар хід!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Вера Игнатьевна 03.10.2012 15:33
Клоуны!!! :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100