реклама

реклама

2 жовтня в Україні відзначається День професійно-технічної освіти. З цієї нагоди у Черкасах зі святом привітали та відзначили працівників галузі представники міської та обласної влади.

IMG_3736

Нині у Черкасах працюють чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються з бюджету м.Черкаси. Державний навчальний заклад «Черкаський професійний ліцей», Державний навчальний заклад «Черкаський професійний автодорожній ліцей», Державний навчальний заклад «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій і Державний навчальний заклад «Черкаське вище професійне училище».

Загалом у них навчаються більше 1900 студентів, які опановують майже 40 професій. Серед них великим попитом і на виробництві, і в учнівської молоді користуються професії: електро- і газозварювальники, водій категорії С, слюсар з ремонту колісних автотранспортних засобів, муляр і штукатур, лісник-озеленювач, монтажник санітарно-технічних систем та гіпсокартонних конструкцій, оператор лінії у виробництві харчової продукції, пекарі і кухарі та багато інших.

IMG_3565

Від імені міського голови Анатолія Бондаренка освітян привітала його заступниця, кураторка галузі Марина Гаркава.

«Роль закладів професійно-технічної освіти надзвичайно важлива як для нашого міста, так і для країни в цілому. Впевнена, що ваші учні будуть на передовій відбудови України після нашої Перемоги. Окремо хочу подякувати вам за великий внесок, який зробили і продовжують робити черкаські заклади ПТО у допомогу внутрішньо-переміщеним особам і захисникам. З нагоди професійного свята бажаю вам сил, натхнення, віри, незламності духу і особистих гараздів», - зазначила заступниця міського голови.

IMG_3575

Також Марина Олександрівна вручила подяки міського голови працівникам та учням закладів професійно-технічної освіти. Також представники галузі отримали обласні відзнаки.

Творчі подарунки працівникам професійно-технічної освіти зробили колективи ЦДЮТ та самодіяльні виконавці.

На огляд учасників заходу була представлена виставка виробів, виготовлених руками учнів черкаських закладів ПТО.

Про це повідомляє пресслужба ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100