реклама

реклама

9 січня 2023 року Указом Президента України за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня трьох черкащан.

* Бібік Жасміну Михайлівну. Народилась 2 листопада 1992 року в м. Черкаси, у неповних 7 років переїхала на Жашківщину в с. Олександрівка, де й пройшли роки її дитинства та юності. Після закінчення школи вступила до Білоцерківського медичного коледжу, де згодом отримала диплом молодшого спеціаліста з присвоєнням кваліфікації «акушерка». З початком АТО на сході України, у 2014 році дівчина підписала контракт зі Збройними Силами України. Далі – вісім років важкої, часто небезпечної, праці. З початком широкомасштабного російського вторгнення на Україну постійно виїздила на евакуацію поранених військовослужбовців, цивільних, неодноразово потрапляючи під обстріли. Останній із таких виїздів став для неї фатальним – 9.07.2022 р. внаслідок ракетного удару в районі населеного пункту Часів Яр санітарний інструктор медичного пункту 2 стрілецького батальйону військової частини, сержант Жасміна Михайлівна Бібік загинула… Проводили захисницю України на вічний спочинок живим коридором пам'яті у с. Олександрівка.

* Бондарчука Костянтина Миколайовича. Народився 3 липня 1981 року у с. Шабастівка, що на Монастирищині. Під час російського вторгнення в Україну служив у гранатометному відділенні окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Солдат загинув 8 листопада 2022 року внаслідок запеклого бою на Харківщині. Похований у рідному селі.

* Гавриша Миколу Григоровича, 1988 року народження. Проживав у селі Костянтинівка Балаклеївської територіальної громади Черкаського району. Солдат М.Г. Гавриш загинув 29 травня 2022 року внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Оріхове Луганської області. Похований у рідному селі.

Вічна пам’ять Героям, які віддали для захисту України найдорожче – своє життя.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100