реклама

реклама

Марія Лоскучерева з Шевченкового на Черкащині випромінює добро й позитив. Жінка має багато хобі, захоплень, які роблять її життя дивовижним, багатогранним. А ще вона відкрита до людей – з радістю передає набуті знання, уміння й завжди готова прийти на допомогу, пише сайт Вісті Черкащини

Народилась та проживає в Шевченковому, з відзнакою закінчила Черкаський університет імені Богдана Хмельницького, ставши фахівцем з готельно-ресторанної справи. Нині працює у Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка».

img-2b85c99895f971c02320c31dc2e25420-v

Пані Марія – надзвичайно творча людина. Професійної реалізації їй замало. Тому жінка має багато захоплень: виготовляє прекрасні ляльки-мотанки; вироби з фетру, фоамірану, соломи, шпагату, тканини; робить свічки з натуральної вощини; випікає і розмальовує медові пряники, вишиває. А ще – дуже любить декламувати вірші українських поетів, насамперед Тараса Шевченка, який в наш час звучить особливо актуально.

«Чи довго тривав Ваш творчий пошук?» – цікавимося.

«Ні, я не відразу себе знайшла. Створюю авторські ляльки з 2020 року. Довгі 15 років я була в пошуку свого покликання. Часто запитувала себе: «Чим я хочу займатись?» Одного разу відчула, що творчість – це моє. Перед тим, як зробити ляльку, я можу до двох місяців обдумувати її образ, якою буде вишивка, які використаю кольори. Кожна моя лялька – це вираження мого внутрішнього світу», – зізнається майстриня.

Своїм досвідом, вмінням пані Марія радо ділиться з іншими. З 2021 року в бібліотеці громади відкрили творчу майстерню «Атмосфера», де Марія Іванівна проводить різноманітні майстер-класи для дітей і дорослих. Тут вона навчає розмальовувати пряники, плести віночки зі свіжих квітів, робити дідухи, квіти із фоамірану, пташок зі шпагату та кольорових ниток, з паперу; виготовляти новорічні іграшки, прикраси з фетру, закладки в книги, павуків із соломи тощо.

«Коли проводжу майстер-класи, то люблю спостерігати за дітьми, дорослими. Дорослі в ці моменти стають дітьми, для них цікаво все, що відбувається. Це неперевершені емоції, коли знаєш, що маєш можливість подарувати іншим радісні й позитивні моменти і поділитися своїми вміннями», – розповідає майстриня.

Як і всі свідомі українці, ще з 2014 року пані Марія займається волонтерством: підтримує продуктами й коштами наших захисників, разом з односельцями, місцевими дітьми виготовляє обереги та передає на фронт. Якось напередодні Великодня вона напекла 170 пряників. Їх розмалювали на майстер-класі й передали військовим. «Кожен старався вкласти в свою роботу часточку тепла і подяки», – наголошує майстриня.

img-c07d28555f940c2fbe27c85c2d99850d-v

Нині разом з родиною Марія Іванівна продовжує займатись благодійністю, допомагаючи як війську, так і звичайним людям, що потребують підтримки. «Всі ми, українці,– одна родина, і потрібно підтримувати і допомагати один одному», – каже.

Нахил до творчості в пані Марії родинний: вся її сім’я така. «Мої бабусі вишивали картини, рушники, подушки, серветки, сорочки. Моя мама вишиває, в’яже. Тато у вільний час виготовляє різноманітні речі з дерева, а раніше також робив картини з дроту. Мій брат займається оформленням кухонних дощечок, вирізаючи орнаменти за допомогою різців», – розповідає жінка.

Майстриня бере активну участь у міжнародних та всеукраїнських виставках, конкурсах, фестивалях, вернісажах, де її ляльки неодноразово займали перші місця. Має численні нагороди, дипломи, відзнаки. Нині вона є постійною учасницею благодійних ярмарків зі збору коштів для ЗСУ.

Найзаповітніша мрія жінки – Перемога України та благополуччя рідного народу. «Мрію про Перемогу і дуже хочу щоб всі наші Захисники і Захисниці повернулися додому живими і здоровими, щоб наша рідна Україна процвітала, і щоб всі люди були здоровими і щасливими», – підсумовує розмову майстриня.

Щиро приєднуємось до її побажань!

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100