реклама

реклама

У Черкаській облдержадміністрації відбулася церемонія підписання меморандуму про співпрацю між Національною академією медичних наук України та Черкаською ОДА. Цей документ підписали президент НАМН України Андрій Сердюк і голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

Зустріч розпочалася із ділової розмови, в ході якої було обговорено стан справ у галузі охорони здоров’я Черкащини, накреслено шляхи подальшої співпраці між НАМНУ та провідними медичними закладами області. У заході також взяли участь голова обласної ради Валерій Черняк, заступник голови ОДА Тетяна Прітченко, начальник головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф ОДА Володимир Брожик, головні лікарі обласних медичних закладів Олександр Дудник, Віктор Парамонов, Сергій Марков, Світлана Журба, Костянтин Гаркавий, Анатолій Борозенець, Костянтин Осауленко та директор Черкаського медичного коледжу Інна Губенко.

Голова облдержадміністрації Сергій Тулуб ознайомив президента НАМН України Андрія Сердюка з головними питаннями, які нинішній владі протягом 2,5 років вдалося вирішити в медичній сфері Черкащини. Він, зокрема, поінформував про те, що вже з перших днів діяльності було взято курс на реформування галузі охорони здоров’я області, зазначає прес-служба Черкаської ОДА.

– Реформування, перш за все, передбачає покращення умов лікування хворих у діючих медичних закладах, а, крім того, було введено в дію обласну дитячу лікарню – потужний медичний заклад європейського рівня, – наголосив Сергій Борисович.

Він також розповів, що в лікарні знаходиться сучасний неонатальний центр, потужний регіональний центр допомоги дітям, хворим на ДЦП та інші відділення. Майже 70 тисяч дітей вже пройшли лікування в обласній дитячій лікарні. В ній вже проведено понад чотири тисячі операцій. Завдяки новітньому обладнанню та високому професіоналізму лікарів врятовані дитячі життя.

Голова облдержадміністрації інформував і про реалізацію інших пріоритетних завдань медичної галузі, зокрема, в районах області.

– Ми створюємо необхідні умови для проживання і роботи лікарів, особливо в сільській місцевості. Це стосується й підтримки сільських амбулаторій та ФАПів. Додатково створено 12 центрів швидкої допомоги задля того, щоб  зменшити час доставки хворих до лікувальних закладів, особливо із віддалених сіл, – зазначив губернатор. – У районних лікарнях діють «соціальні медичні кошики», тобто кожен район має соціальні аптеки.

Запрошений до слова президент НАМН України Андрій Сердюк зауважив:

– У січні цього року Президент України Віктор Янукович, відкриваючи перинатальний центр у Кіровограді, дав доручення НАМНУ взяти під патронат розвиток охорони здоров’я в усіх регіонах країни. Тож на виконання завдання Глави держави, відповідні угоди про співпрацю вже підписано між академією та 20 регіонами України. Черкащина – 21-ша в цьому переліку.

Він також повідомив, що з Державного бюджету на нинішній рік виділено кошти для надання висококваліфікованої медичної допомоги майже 45 тисячам хворих, які лікуються в 36 науково-медичних закладах (інститутах), підпорядкованих академії. Згідно квотного розподілу, ці гроші спрямовано на безкоштовне лікування хворих із регіонів. Квота для Черкащини – 1241 особа.

– Наше завдання – зробити так, щоб можливість лікування отримали, перш за все, громадяни із незахищених верств населення та з найскладнішими діагнозами хвороб, – зауважив академік.

Під час зустрічі керівники лікувальних закладів відзначали, що голова облдержадміністрації Сергій Тулуб та голова обласної ради Валерій Черняк особливу увагу надають розвитку медичної галузі Черкащини. Головні лікарі Черкаських обласних: дитячої лікарні Сергій Марков та кардіологічного центру Світлана Журба доповіли про успішне застосування новітніх методів лікування в закладах, які вони очолюють. Обоє висловили неабияку зацікавленість у розширенні співпраці з Національною академією медичних наук України. А директор Черкаського медичного коледжу Інна Губенко запевнила і президента академії, і всіх учасників заходу в тому, що коледж має достатньо потенціалу, аби на його базі створити вищий навчальний медичний заклад.

Текст меморандуму озвучив начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф ОДА Володимир Брожик і передав його для підписання. Голова облдержадміністрації Сергій Тулуб та президент НАМН України Андрій Сердюк скріпили цей документ особистими підписами.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Розумниця 23.10.2012 15:38
Цитую Оксана Колісник:
Цитую Розумниця:
А які саме медичні установи були закриті? Оперуйте, будь ласка, фактами.
А Ви готові стверджувати, що жодна не закрита? І дільничні лікарні в районах не перепрофільован і на щось типу медпунктів? Даєте слово? До речі, ніде не зустрічала якоїсь стратегії розвитку медичної галузі області. Як, зрештою, і обласного центру. Може проллєте світло?

Зауважте, я не стверджувала, що достеменно знаю, що за останні 2 роки не було закрито по всій обалсті жодного медичного закладу. Я лише задала питання чи є підстава у попереднього дописвача стверджувати подібне. А про відкриті лікарню і відділення в самих Черкасах думаю і ви прекрсано знаєте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Оксана Колісник 23.10.2012 13:03
Цитую Розумниця:
А які саме медичні установи були закриті? Оперуйте, будь ласка, фактами.
А Ви готові стверджувати, що жодна не закрита? І дільничні лікарні в районах не перепрофільован і на щось типу медпунктів? Даєте слово? До речі, ніде не зустрічала якоїсь стратегії розвитку медичної галузі області. Як, зрештою, і обласного центру. Може проллєте світло?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Розумниця 23.10.2012 12:32
А які саме медичні установи були закриті? Оперуйте, будь ласка, фактами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ИРКА 23.10.2012 11:38
Конечно рассказывать как все хорошо, а тем временем закрывает мед. учреждения где люди хотят лечится и жить. Тулуб ПОЗОР!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100