реклама
Sucurity Police

реклама

До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції звернулась 31-річна місцева жителька, повідомивши, що її ошукали. Місцева жителька мала намір найняти квартиру для проживання в місті Сміла, а натомість не отримала житла і втратила свої гроші.

У місцевій газеті вона знайшла оголошення, в якому містилася інформація про гарну квартиру за помірною ціною. Зателефонувала за вказаним в оголошенні номером, потім домовилась зустрітись з господарем квартири. В обумовлений час жінка прийшла за адресою, яку їй вказали. На перший погляд все відбувалося по-справжньому. Майбутню квартирантку зустрів молодий привітний чоловік, який відразу привів до квартири, яку нібито здає в найм. Жінці сподобалися умови проживання і вона була налаштована відразу тут оселитися. Господар, у свою чергу, сказав, що немає нічого проти, але ще потрібно почекати до наступного дня, оскільки ключ від квартири – лише один і йому потрібно зробити дублікат, який потім він принесе квартирантці. Жінка погодилася і вирішила зачекати ще один день. Потім господар квартири зауважив, що для того, щоб впевнитися, що наміри жінки стосовно житла серйозні, йому потрібна передоплата за перший місяць проживання в сумі 800 гривень. Без обговорень остання віддала молодику вказану суму, після чого потім і отримала ряд проблем.

Дочекавшись наступного дня, молода жінка зателефонувала власнику найманої квартири, але телефон не відповідав. Запідозривши лихе, жінка вирушила до найманої квартири. Там її зустріла, як виявилось, справжня господарка квартири. Вона повідомила, що проживає у вказаній оселі із своїм сином та ніяких оголошень про здачу квартири в найм ніколи не подавала. Ошукана жінка звернулась до міліції.

Правоохоронці розпочали перевірку інформації. Під час розмови із господаркою квартири остання повторила вдруге, вже працівникам міліції, що власну квартиру ніколи не здавала квартирантам. Зацікавив міліціонерів також і той факт, що того дня, коли молода жінка оглядала квартиру, то господарки квартири вдома не було, а на господарстві залишався лише її 25-річний син, який в минулому вже порушував закон і останнім часом ніде не працював. Правоохоронці розшукали цього молодого чоловіка, який саме спілкувався зі своїми друзями по мікрорайону. Його було затримано та доставлено до міськвідділу міліції для з’ясування обставин.

На слідстві затриманий намагався ввести правоохоронців в оману та змінював свої покази. Під тиском беззаперечних доказів, які були зібрані під час перевірки, а саме: номер телефону в оголошенні повністю співпадав з його мобільним телефоном, також потерпіла впізнала «гостинного хазяїна квартири». Після цього зловмисник в скоєному зізнався та розповів всю правду. Для вирішення проблеми з безгрошів’ям молодик подав оголошення до місцевої газети про здачу квартири в найм. Планував приводити охочих квартирантів до оселі в той час, коли матері не було вдома, та відразу отримувати передоплату за місяць проживання. Після отримання грошей  молодий чоловік просто не виходив на зв'язок та ігнорував зустріч із клієнтами. Про наслідки, які можуть очікувати його, він навіть не замислювався.

По цим фактом слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Зловмиснику обрано міру запобіжного заходу – підписка про невиїзд, повідомляє прес-служба обласної міліції. За скоєння такого злочину законодавством передбачено відповідальність у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100