реклама

реклама

20 жовтня 2012 року з нагоди відзначення 68-ої річниці визволення України від фашистських загарбників у Каневі відбулось урочисте відкриття Музею бойової техніки просто неба.


Музей було створено за ініціативи та активної участі народного депутата України Віктора Коржа, повідомляє його прес-служба. У відкритті музею взяли участь міський голова Віктор Ніколенко та генерал армії Олександр Кузьмук. На урочистостях були присутні і ветерани Великої Вітчизняної війни, і ветерани-афганці, і діти війни, і багато простих канівчан, які прийшли сюди з батьками та привели дітей.

До вже виставлених БМП-1 та гармати ЗІС-3 додалися середній танк Т-55, 76 мм дивізійна гармата, 100 мм гармата КС-19, комплекс зенітний «Стріла-10», бойова установка «Град». Найближчим часом експозиція поповниться ще й легендарною бойовою «полуторкою».

– Пам’ять про наших дідів та батьків житиме в наших дітях, якщо ми їх не забуватимемо. Можна розказувати про Бандеру і Шухевича, можна розповідати про «неоціненну роль» ОУН-УПА, але більшість жителів Центральної та Східної України у часи Великої Вітчизняної війни не дочекалась з фронту синів, чоловіків, батьків. Ми завжди будемо пам’ятати про них. І я хочу, щоб про них пам’ятали наші діти. Пам’ятали про тих, хто воював у Афганістані, брав участь у інших локальних воєнних конфліктах. Вони виконували свій обов’язок. Правильно чи неправильно – це питання історії. Але ці люди – справжні чоловіки, герої і заслуговують на повагу! – зазначив Віктор Корж.

З вітальним словом до канівчан звернувся і Олександр Кузьмук.

Потім на гостей свята чекала солдатська каша в казанах, виступи творчих колективів та «Козацькі забави».


Коли дорослі завершили офіційну церемонію відкриття Музею, експонати миттєво обліпили дітлахи. Адже це так цікаво – залізти на броню справжнього танка та прицілитись в уявний ворожий літак через приціл зенітки.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100