реклама

реклама

Проблему підтоплення будинків на території Південно-Західного району та залізничного вокзалу нарешті буде вирішено. За недобудовану у 80-90 роках колекторну систему всіх комунікацій (газ, зв’язок, тепло, каналізація, водопровід), яка мала на меті розвантажити каналізаційно-комунікаційну інфраструктуру міста, візьмуться фахівці. Це стане можливим завдяки надходженню фінансування. Знайти спосіб вирішення проблеми пообіцяв кандидат у народні депутати Володимир Зубик, шляхом залучення підприємців. Як доказ цього днями було укладено соціальну угоду між Володимиром Зубиком з одного боку та головами комітетів самоорганізації населення – з іншого.


– Для нас така угода – не лише перша, це наша надія на те, що місто знову розцвіте, – зауважує голова комітету самоорганізації населення «Південний» Ірина Нагнибіда. – Я як патріот Черкас розумію, що добудова колекторної системи вирішить найглобальнішу проблему міста. Ми тут є гарантом з боку громади. Люди з нас спитають, чи це порожні слова, чи насправді щось робитиметься. Але я вірю, що коли справа дійшла до підписання договору, то щось для міста принаймні буде.

За інформацією міськвиконкому, побудований колектор глибокого залягання центрального району, довжиною близько 3 км і діаметром близько 3 метрів, є незавершеним будівництвом. Починається він по вулиці Смілянській (квартал між вулицею Хоменка і вулицею Вернигори), йде паралельно їй до залізничного мосту, перетинає Першотравневий парк до перехрестя вул. Ільїна і Леніна, звідти доходить до вул. Фрунзе, повертає наліво до Будинку природи і закінчується в районі Мисливського узвозу. Глибинний колектор було побудовано в кінці 80-х – на початку 90-х років підприємством «Харківметробуд». Глибина залягання колектора – близько 20 метрів. Це був перший у Радянському Союзі проект колекторної системи всіх комунікацій. Недобудований сам витік у річку Дніпро, очисні споруди, берегоукріплення. У трасу цього колектора планувалося зробити підключення зливових колекторів, під'єднання зливоприймальних колодязів. Крім того, будуть ліквідовані три накопичувальні басейни, а в перспективі ще два по вул. Вернигори та Конєва.

Після введення в експлуатацію глибинного колектора зменшиться кількість витоків в Дніпро та зливових вод на очисні споруди. На сьогоднішній день діє 17 витоків, в які стікають зливові води з території Черкас і направляються в Дніпро. Зменшити їх можна до 12. Будівництво очисних споруд на витоках глибинних колекторів дасть змогу очищати до 30% зливових вод, які скидаються з території міста в Дніпро. Це значно покращить екологічний стан берегової смуги Кременчуцького водосховища та розвантажить існуючі мережі зливової каналізації та очисні споруди.

За словами секретаря міської ради Віктора Горкуна, на добудову колекторної системи потрібно мільйони гривень. Недобудована ця споруда на 15%.

Соціальну угоду підписано до кінця 2017 року.

– Я своїм прикладом хочу підняти планку народного депутата. Щоб надалі в парламент потрапляли люди, які роблять конкретні справи для суспільства, – зауважує кандидат у депутати Володимир Зубик. – Разом зі своїми колегами я ухвалюватиму закон про відкликання народного обранця, який не виправдав довіри громадян, не виконав своїх обіцянок, даних народу. Це відріже доступ шарлатанів, які приходять у парламент тільки задля балачок.

* передвиборна агітація

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100