реклама

реклама

У Черкаській області проживає 22 427 дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. У 2012 році Головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації отримано 2 725 путівок для лікування дітей у складі груп.

Станом на 19 жовтня оздоровлено 2 219 таких дітей у санаторіях: «Шкло» Львівської області, «Таврида» м. Євпаторія, «Бермінводи» Харківської областї, «Орлятко» м. Генічеськ, «Славутич» та «Чайка» Київської області, «Парітет» та «Скадовськ» Херсонської області, «Патрія» Одеської області, «Барвінок» Тернопільської області, зазначає прес-служба Черкаської ОДА.

Довідка

Відповідно до статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», всі діти, які мають цей статус постраждалих, мають право на щорічне безкоштовне забезпечення санаторно-курортними путівками. Першочергово здійснюється оздоровлення дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС (за медичними показниками), дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

Закупівлю послуг на санаторно-курортне лікування та оздоровлення у 2012 році за державні кошти проводить централізовано Міністерство соціальної політики України, із подальшим щоквартальним розподілом у регіонах.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100