реклама

реклама

Ще 7 серпня Сухинська сільська рада Корсунь-Шевченківського району Черкаської області підтримала ініціативу «Героїки» про спорудження в центрі села пам’ятника воїнам Армії УНР. Однак вже 23 жовтня, посилаючись на дзвінок з Корсунь-Шевченківської райради, сільський голова відмовився від спорудження пам’ятника у центральній частині Сухин, і запропонував встановити пам’ятник на вигоні, де селяни випасають худобу, або на в’їзді до села (в низині, де пам’ятник буде непомітним), інформує сайт благодійної ініціативи «Героїка».

Позаяк в рішенні сільради дійсно не зазначено точного місця встановлення монументу, а термін «центр села» важко окреслити в конкретних географічних межах, «Героїка» ухвалила рішення повторно звернутися до Сухинської сільської ради. У другому зверненні буде міститись клопотання про встановлення пам’ятного знаку «Воїнам Армії УНР» на площі перед сільською радою.

На нашу думку таке звернення унеможливить подвійні стандарти щодо воїнів Армії УНР: мовляв і пам’ятник дозволяємо поставити, водночас пропонуємо його заховати подалі від людських очей.

Очікуємо на свідоме рішення народних обранців, які проводять свої засідання у приміщенні сільради під синьо-жовтим прапором і гербом тризубом. В разі відмови встановити пам’ятний знак на чинному місці – навпроти сільради, «Героїка» звертатиметься до інших сільських та селищних рад з аналогічною пропозицією.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Чуб 24.10.2012 13:35
Сільську раду район зашугав - просто "каби чєво нє вишло"? Доки ці *******будуть ненавидіти історію власного народу й держави?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100