реклама

реклама

Звенигородською окружною прокуратурою вжито заходів, спрямованих на забезпечення додержання вимог законодавства України у сфері використання та забезпечення функціонування об’єктів цивільного захисту (захисних споруд).

5dc05a74372dc-gksk371smeqnw4erd3mj.w695_1200x670

Так, установлено, що на території Звенигородського району розміщено захисну споруду цивільного захисту – протирадіаційне укриття, яке перебуває у комунальній власності та знаходиться на балансі багатопрофільної лікарні.

Наразі протирадіаційне укриття на території лікарні площею 685,4 м2, місткістю 300 осіб, перебуває в стані обмеженої готовності до використання за призначенням та не здатне забезпечити захист цивільного населення. Зокрема, в ході проведених уповноваженими органами ДСНС обстежень стану готовності об’єкту цивільного захисту до укриття населення зафіксовано ряд порушень та лікарні, як балансоутримувачу споруди, вказано на необхідність їх усунути.

Однак лікувальним закладом указані порушення самостійно не усунуто, що може створювати загрозу для життя та здоров’я людей, у разі використання протирадіаційного укриття за призначенням.

З метою захисту інтересів держави прокуратура звернулася до суду з позовом до комунального некомерційного підприємства, як балансоутримувача майна, про визнання протиправною бездіяльності лікувального закладу та зобов’язання вжити заходів, спрямованих на приведення захисної споруди цивільного захисту у стан, придатний для використання споруди за призначенням для захисту населення.

Судом визнано позовні вимоги прокурора обґрунтованими та задоволено їх у повному обсязі. Після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою буде забезпечено контроль його реального виконання.

Робота прокуратури, спрямована на захист порушених інтересів держави у сфері використання та забезпечення функціонування об’єктів цивільного захисту триває.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100