реклама

реклама

Відтепер спеціалісти Черкаської обласної лікарні зможуть використовувати нове якісне обладнання для діагностування серцево-судинних патологій. Днями представники Rotary Club Cherkasy International передали Черкаській обласній лікарні три реєстратори добового моніторування ЕКГ за методом Холтера та два добових реєстратори артеріального тиску.

Як зазначив директор Черкаської обласної лікарні Віталій Шило, усі п’ять нових приладів розподілили у відділення функціональної діагностики.

img_20230530_105931

-  Це дуже важливе підсилення для лікарні, особливо у воєнний час, коли ми маємо максимально зосередити зусилля, щоб вчасно виявити та діагностувати захворювання, уникнути ризиків та прискорити одужання пацієнтів. Вдячні усій команді Rotary Club Cherkasy International за допомогу,- наголосив Віталій Шило.

Спеціалісти відділення функціональної діагностики зауважують, що завдяки таким приладам вдасться здійснити верифікацію діагнозу пацієнта.

- Щоб діагностувати ту чи іншу патологію, пацієнту одягають реєстратор добового моніторування електрокардіограми і він має його носити протягом одної чи двох діб. Після цього результати автоматичного вимірювання аналізуються лікарем на моніторі. За допомогою такого методу можна вчасно виявити порушення ритму або якісь зміни коронарних судин та інше. Такий само принцип дії має і добовий реєстратор артеріального тиску,- розповів завідувач відділення функціональної діагностики Юрій Мороз.

Лікар відділення Тетяна Журавель додає, що під час носіння реєстратора пацієнт може виконувати і фізичні навантаження.

- Наприклад, якщо у людини виникають приступи серцебиття при надмірних фізичних навантаженнях, то їх необхідно виконати, щоб більш вірогідніше діагностувати патологію, - зауважила Тетяна Журавель.

Передали нові прилади президент-елект Rotary Club Cherkasy International Ніна Черник, секретар клубу Наталія Щербініна та інші члени клубу.

- Важливо зауважити, що усі п’ять приладів закуплені в українського виробника, мають високу якість та надійність. Загалом під час повномасштабного вторгнення наші партнери по усьому світу об’єднались заради допомоги українцям. Так, ці прилади ми закупили завдяки допомозі французького клубу Rotary Club Nice Riviera Côte d’Azur та ротарійського дистрикту Японії. Також до допомоги долучились M. Kluczynski та Jean-Pierre Martin, які також співпереживають українцям та не вперше надають гуманітарну підтримку,- прокоментувала Ніна Черник.

Колектив Черкаської обласної лікарні завдячує благодійникам за таку важливу підтримку, а також захисникам, які сьогодні мужньо боронять країну.

Про це інформує Черкаська обласна лікарня

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100