реклама

реклама

Одним з розповсюджених порушень у сфері наповнення місцевих бюджетів коштами від використання земель комунальної власності є невиконання власниками об’єктів нерухомості законодавчо встановленого обов’язку укласти договір оренди та сплачувати кошти за використання відповідної земельної ділянки, на якій розташовані ці об’єкти.

350455708_214251884793576_4298860192946568997_n

Господарський суд Черкаської області задовольнив позов обласної прокуратури про стягнення понад 150 тис. грн безпідставно збережених коштів з товариства, яке, займаючи у м. Черкаси земельну ділянку площею понад 1,2 га та здійснюючи активну господарську діяльність, упродовж понад 2 років не сплачувало до місцевого бюджету кошти за її використання.

Після того, як судове рішення набере законної сили, воно буде звернуто до примусового виконання органами державної виконавчої служби.

Також прокуратурою забезпечено сплату до бюджету ще майже 150 тис. грн іншим суб’єктом господарювання, який також не виконував вказані вище обов’язки перед державою.

З метою уникнення виконання судового рішення за позовом прокурора про примусове стягнення заборгованих територіальній громаді коштів відповідач відчужив усе належне йому майно.

Вказане стало підставою для звернення прокурора до суду з позовом про визнання укладених правочинів недійсними як таких, що вчинені з метою уникнення виконання зобов’язань.

Лише в ході судового розгляду справи за цим позовом, через 2 роки після винесення судового рішення, боржник сплатив до бюджету належні кошти на його виконання.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100