реклама
Sucurity Police

реклама

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 4 членів організованої групи за фактами розтрати чужого майна службовими особами шляхом зловживання службовим становищем та підробки офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, учасники організованої групи, один з яких - службова особа департаменту Черкаської обласної державної адміністрації, а інші - керівник та засновник суб’єкта господарювання, завищували в актах виконаних робіт види, обсяги і вартість фактично виконаних робіт під час ремонту двох об’єктів соціальної сфери державної форми власності на території двох громад Черкаської області.

Залучений організаторами злочинів пособник за їхніми вказівками виготовляв акти виконаних робіт, до яких вносив завідомо неправдиву інформацію про виконані види робіт і використані будівельні матеріали, умисно завищуючи їх вартість.

Внаслідок протиправних дій організованої групи з державного бюджету на користь підприємства розтрачено 551 тис. грн.

З метою відшкодування завданих злочинами збитків прокуратура звернулася до суду з цивільним позовом.

Наразі на майно обвинувачених накладено арешт.

Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна; ч. 1 ст. 366 КК України – штраф до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100