реклама

реклама

prrr Робота ОВК по 194 в.о. сьогодні паралізована. На  сайті ЦВК висить інформація про завершення підрахунку голосів. Але, підсумкового протоколу ОВК як документального факту ще не існує. Основний вектор баталій зміщується сьогодні у суди. Основними позивачами є представники Партії регіонів, зокрема кандидат від партії влади Парамонов. Також є позови кандидата-самовисуванця Валентини Жуковської. Головна вимога позивачів – провести перерахунок голосів на ряді дільниць. Ось які роз’яснення щодо судового процесу журналісти «Прочерку» отримали від юридичної служби Черкаської обласної організації Партії регіонів.

- Хто сьогодні є основним ініціатором проведення перерахунку голосів – Партія Регіонів чи окремо кандидат Парамонов. І які претензії можуть бути саме у Парамонова?

- Сьогодні у судах знаходяться декілька позовів, основною метою яких є проведення перерахунку голосів. Справді, основна частина цих позовів – це позови Партії регіонів та кандидата Парамонова. Частина наших претензії вже задоволено, частина знаходиться на розгляді (розмова відбувалася вранці 3 листопада).

Ми доводимо, що під час проведення підрахунку голосів були суттєві порушення законодавства. Ступінь впливу цих порушень на підсумковий результат слід визначити.

- Які порушення ви бачите та як саме вони зафіксовані?

- Для себе ми зараз виділяємо порушення які мали масовий характер, притаманний для всіх дільниць, та окремі локальні порушення на окремих дільницях.

Взагалі, дуже цікава історія як ми прийшли до необхідності перерахунку голосів. Зокрема, наші аналітики проаналізували хід голосування. І ми зіткнулися із цікавим феноменом. На 3 дільницях з 4, які знаходяться у приміщенні однієї школи, кандидат від опозиції демонстрував абсолютно однакову кількість голосів – 533. При цьому ще по 20 дільницях з точністю до відсотка збігається пропорційність розподілу голосів за окремими кандидатами. Це ж очевидний факт, який свідчить про те, що цей збіг обставин є штучним. Саме звідси ми і зрозуміли, що маємо справу із наперед зманіпульованими даними. У нас є підстави вважати, що протоколи голосування були заготовлені завчасно. Або була розроблена певна схема їх заповнення.

Після цього ми почали моніторити численні скарги наших членів комісії, членів комісії інших кандидатів, спостерігачів. Скарги надходили зокрема і від спостерігачів від кандидатів Отрешка, Жуковської, Парамонова. Найбільш масовим були надзвичайно грубі порушення при здійсненні підрахунку голосів. Зокрема у законі прямо забороняється ділити членів комісії на групи при проведенні підрахунку бюлетенів за окремих кандидатів. На більшості дільниць не було прийнято відповідного рішення ДВК щодо персонального визначення членів комісії для проведення підрахунку. Відповідно рахували голоси окремі групи людей. Простіше кажучи, члени ДВК від Булатецького – рахували бюлетені за Булатецького. До чого такий підрахунок міг призвести – можемо здогадуватися.

Також під час проведення підрахунку, оголошувалися перерви в роботі ДВК, що також суперечить законодавству. При цьому за відсутності усіх членів комісій, був більш-менш вільний доступ до приміщення, де знаходилися бюлетені.

Далі – ще гірше. Спостерігачі масово фіксували порушення при організації транспортування документації із ДВК до ОВК. Були окремі випадки, коли керівництво комісій виїжджало із печатками, що само по собі є грубим порушенням, документи привозилися в незакритих конвертах тощо. Такі випадки фіксувалися самими членами ОВК без втручання наших спостерігачів. І по окремих випадках навіть проводився перерахунок вже членами ОВК.

- Скільки в цілому було подано скарг і скільки з них задоволено?

- Я не можу говорити за інших кандидатів (Жуковську та Отрешко), але нами було подано чимало скарг та складено актів. 3 з основних скарг ОВК задовольнила сама. По 45 інших випадках, ми були змушені звернутися до суду. І вони сьогодні знаходяться на розгляді. Ще по 7 випадках, суд вже прийняв рішення щодо необхідності проведення перерахунку. Але у той же момент, мушу зазначити, що ми зіткнулися із ще одним порушенням законодавства. Незважаючи на рішення суду, ОВК так і не проводить перерахунок голосів.

- Який подальший сценарій розвитку ситуації? Чого ви намагаєтеся досягнути такими діями?

- Наше завдання – встановлення істини. За нашими переконаннями, підрахунок голосів мав ознаки фальсифікацій та маніпуляцій. Тому нам потрібно провести перерахунок і зрозуміти масштаби таких фальсифікацій. Яка логіка подій буде далі – залежить від результатів перерахунку.

Валентина Жуковська: Моя позиція проста – я чекатиму офіційних результатів

Валентина Жуковська: Моя позиція проста – я чекатиму офіційних результатів

 У пошуках коментарів щодо ситуації в ОВК «Прочерк» також звернувся до кандидата Валентини Жуковської. Вона у цей час знаходилась поза межами Черкас, на засіданні інвестиційної ради щодо модернізації виробництва Черкаського «Азоту». Тому попередила, що може відповісти тільки на основні питання.

- Як Ви розцінюєте результати виборів?

- Поки що немає остаточних результатів, тому офіційну оцінку я не даватиму. Від себе можу сказати, що кампанія з самого початку велася проти мене дуже брудно. Ви всі це бачили. Але, як з’ясувалося, побиттям моїх агітаторів та чорним піаром справи не обмежились. В хід пішли якісь  маніпуляції у ході підрахунку голосів. Я не можу сприймати таких методів. Зараз я хочу дочекатися перерахунку голосів і тільки тоді зроблю якусь заяву.

- Ви слідкуєте за подіями довкола ОВК?

Слідкую. Я отримую професійний інформаційний моніторинг.  Те, що ми бачимо, відбувається певне блокування і протидія законним крокам. Я так розумію, що дехто боїться перерахунку голосів і відповідно себе поводить. Я по таких правилах не граю. Моя позиція проста – я чекатиму офіційних результатів. У мене і без того багато роботи.

- Що може бути важливішим для вас, аніж визначення результатів виборів?

- Чесно кажучи дивне питання. Виборами життя не обмежується. Я керую підприємством, на якому працює тисячі людей, і яке є бюджетоутворюючим для Черкас. От зараз ми знаходимося на переговорах із інвесторами щодо проведення модернізації виробництва на «Азоті», підвищення стандартів екологічної безпеки. Якщо ми зможемо залучити ці інвестиції, то також збільшимо і кількість робочих місць на підприємстві. Мені здається, ці питання не менш важливі, аніж нинішні події довкола ОВК. Люди мають право на краще життя і на чесні вибори.

реклама

Коментарі  

 
+1 #17 Оксана Колісник 05.11.2012 10:18
Цитую Сова:
Имеют ознаки безпридела жуковской, а также Богдана Губского очень хорошего бизнесмена нужного Украине не в парламенте, а рядом с бизнесом.
Ото такі вони бізнесмени, що мають дупи собі прикривати парламентськими мандатами. Або ж такі самі парламентарії, що творять "сприятливі" умови для бізнесу. Губський, зокрема.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #16 Оксана Фігура 04.11.2012 15:39
І знову про обслугу Жуковської: профукали вони вибори своєї кандидатки, просто проспали. Те саме стосується і юристів з її боку. Вони були абсолютно впевнені у тому, що "піпл схаваєт" всю їхню малоефективну і елементарно набридливу передвиборну метушню, тому просто пливли по течії і чекали на зарплату. Вони свято вірили, що "бабло побєждаєт всьо"... Тому і не контролювали процес, а заметушились аж після того, як в ЦВК були відправлені дані про підрахунок 100% голосів. Дилетанти вони, непрофесіонали. Як каже одна черкащанка - "плохо быть бестолковым".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 Сова 04.11.2012 14:00
Цитую Реально:
Что характерно- народ то черкасский равнодушен к событиям - вон Булатецький даже машину по городу запустил с "матюгальником" на крыше- а эхвекта нету. Так проголосовали ли Черкассы за Булатецкого-вопрос открытый!

проголосовали, просто ющенко много сделал для такого эффекта, но это не конец всышка после такого феномена разочарования может быть ярче, кому это надо не знаю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #14 Маrtyn 04.11.2012 13:57
я тільки не розумію в чому весь сир-бор. ну перерахують бюлетені, ну то й що? їх же не довкидають, там же всі дивитимуться. чого цей болтецький цього так боїться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #13 Оксана Колісник 04.11.2012 13:11
Цитую Реально:
Что характерно- народ то черкасский равнодушен к событиям - вон Булатецький даже машину по городу запустил с "матюгальником" на крыше- а эхвекта нету. Так проголосовали ли Черкассы за Булатецкого-вопрос открытый!
Проголосували! Якщо не за Булатецького, то проти Жуковської - точно, поставивши позначку навпроти прізвища Булатецького.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #12 Василь 04.11.2012 11:07
Змія підколодна...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Марго 04.11.2012 10:04
Первое, из тех что я читала,интервью Жуковской с толковыми ответами и правильно расставленными акцентами. Поменяла технологов перед перевыборами?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #10 молния 04.11.2012 08:38
Оглавление статьи не соответстсвует самому содержанию, а поэтому выглядит не корректно. Зная о том, что В.Жуковская отношения к ПР не имеет, кому-то хочется применять способы манипулирования людьми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 УДАРна 04.11.2012 00:07
Жуковська яскрава регіоналка, яка нахабно замилювала очі бабусям говорячи, що я біла та пухнаста, мов друга Юля, а виявилася такою ж ...... як і провладники. ГЕТЬ з Черкас! ГЕТЬ, ГЕТЬ! Нам і свох зрадників достатньо. Брехуха!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Сова 03.11.2012 23:17
Имеют ознаки безпридела жуковской, а также Богдана Губского очень хорошего бизнесмена нужного Украине не в парламенте, а рядом с бизнесом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100