реклама

реклама

Місяць у Непальських Гімалаях провели черкаські альпіністи. Підкорювачі вершин на висоті 5963 м найменували пік «Черкасами».


Саме так за підтримки мерії міста і ПАТ «Азот» стартував багаторічний проект «Прапор Черкас на вершинах світу». Нові черкаські маршрути з’являться на гірських вершинах світу, які найменуються «Черкасами».

За словами президента Черкаської обласної організації альпінізму і скелелазіння В’ячеслава Полежайка, експедиція виявилася досить цікавою, насиченою, складною, а інколи навіть і небезпечною.

Тимчасовий табір біля Буддійського храму на кордоні з Тибетом

Тимчасовий табір біля Буддійського храму на кордоні з Тибетом


Спочатку альпіністи літаком дісталися до столиці Непалу Катманду, де оформили всі необхідні дозволи, документи, винайняли перекладача, вантажника. До селища, що знаходиться у підніжжі гірських вершин, довелося добиратися 12 днів. Через тропічні ліси черкащани здолали 120 км. Там встановили базовий табір.

Розрахунок із портерами

Розрахунок із портерами


– Незважаючи на труднощі 12-денного переходу, незнання мови, перепади температур, найбільшою проблемою виявилися жителі селища, де ми розбили базовий табір, – розповідає В’ячеслав Полежайко. – Вони вимагали величезної плати за перехід через їхню територію. Довготривалі перемовини увінчалися тим, що ми змушені були скористатися послугами вантажників саме з цього селища. Туристи – чи не єдине джерело заробітку непальців.


Вісім днів знадобилося черкаським альпіністам для подолання 5963 м, де вони найменували пік Черкаси, який знаходиться неподалік від піку Україна.


Наступним серйозним об’єктом для підкорення наших альпіністів стануть семитисячні гори Киргизстану, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому. До цього спортсмени проведуть навчально-тренувальні збори в Криму і в Грузії. Однак це вже буде у 2013 році.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Кайлас 07.11.2012 14:18
Черкаси вже самі як Гімалаї в плані рослинності
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100