реклама
Sucurity Police

реклама

Станом на 11:40 Богдан Губський з головою ОВК197 з Канева намагаються здати протокол у ЦВК. Про це інформує "Українська правда".

Губський у ЦВК. Фото УП

Губський у ЦВК. Фото УП


Як відомо, раніше вночі за допомоги Беркуту голова комісії виніс протоколи і печатку з приміщення ОВК.

Батьківщина наполягає на завершенні підрахунку на цьому 197, з беркутом у середу вночі було вивезено протоколи з печаткою, заявив бютівець Андрій Шевченко.

"Ми наполягаємо на завершенні підрахунку голосів в ОВК197. Для цього є повний комплект протоколів ДВК і бюлетені", - заявив він.

"Ми зараз не знаємо, що залишилося в сейфі, і що звідти забрав голова ОВК і зник в невідомому напрямку. Але у нас є всі бюлетені які зберігаються в приміщенні окружної комісії під охороною. Вони неушкоджені, принаймні у нас немає інформації, що там щось ушкоджено", - сказав Шевченко.

"Є повний комплект усіх протоколів дільничних комісій - за законом всі копії протоколів ДВК мають такий самий статус, як і перші примірники. Тому ми наполягаємо на завершенні підрахунку", - заявив він.

Шевченко також наголосив, що ОВК 197 не завершила свою роботу і повинна встановити результат виборів. Він заявив, що на рівні ЦВК зафіксовано всі претензії.

"На рівні міліції подано заяву про злочин у Канівський міськвідділ міліції. Ми вважаємо що є порушення закону про вибори і є злочинна бездіяльність тої міліції, яка мала би охороняти документи", - заявив Шевченко.

Читайте також: Міліція заспокоює, що ніхто з них не постраждав через перпипетії в Каневі

"Задокументована весь цей "бєспрєдєл", який стався вночі. Я нагадаю, що не було жодного рішення ОВК про завершення підрахунку голосів. Не було жодного рішення ОВК про транспортування документів, тому те, що було зроблено вночі головою ОВК і Беркутом – це грубе порушення  закону про вибори", - наголосив Шевченко.

"Вони прорвалися в приміщення, де знаходився сейф. Були зірвані пломби і в цьому сейфі були протоколи ДВК і печатка", - додав депутат.

Зірвана пломба. Фото з твіттера Шевченка

Зірвана пломба. Фото з твіттера Шевченка


"В приміщенні самої ОВК знаходились активісти і депутати. Але все відбувалося дуже швидко, йшлося про лічені секунди. Вони буквально забігли, вибігли, скочили в машини і роз'їхались", - додав він.

Як відомо, за результатами публічного підрахунку голосів в окрузі №197 кандидат від Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Леонід Даценко переміг Богдана Губського з перевагою у понад 4 тисячі голосів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100