реклама

реклама

Сьогоднішня сесія Черкаської міської ради не розглядала питання про перевищення службових повноважень секретарем міськради Віктором Горкуном. Нагадаємо, приводом для цього стало підписання соціальної угоди між кандидатом у народні депутати по округу № 195 Володимиром Зубиком та Комітетами самоорганізації населення щодо добудови колектора зливової каналізації у Черкасах. Активну участь у підготовці угоди й організації зустрічей взяв Віктор Горкун. На це депутат міської ради Олександр Радуцький (що також балотувався до Парламенту по округу № 195) на сесії звинуватив Горкуна у перевищенні службових повноважень.

Очікувалося, що долю Віктора Івановича вирішуватимуть сьогодні. Однак, за словами голови комісії з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики, регламенту, інформації, законності та правопорядку Наталії Даньковської, робити якісь висновки нині передчасно.

– Комісія розглядала це питання, були запрошені представники комітетів самоорганізації населення, які розповіли, як усе відбувалося. Було дано доручення відділу правового забезпечення розглянути і зробити висновки, – сказала вона, пообіцявши поінформувати про ці висновки.

Депутат Олександр Радуцький від своїх звинувачень не відмовляється і каже, що голови комітетів, котрі були на засіданні комісії, визнали перевищення повноважень Горкуном. Тож комісія це також визнала.

– Вони не знали, про що іде мова, їх обдзвонювали і сказали прийти на нараду з печатками. Люди навіть не розуміли, що підписували. Віктор Іванович користувався печаткою КСН «Привокзальний», хоч навіть не мав права тримати  її в руках. Я не заперечую проти соціальної угоди, вона повинна бути. Але якщо її підписувати, то це мало б бути підписання з міською радою, – каже Олександр Романович.

Він переконує: соціальна угода не працюватиме, тому що КСНи не мають право використовувати кошти. Це питання має розглядати сесія міської ради.

– Зараз надали доручення юридичному відділу про те, щоб підготувати рішення на сесію про дострокове припинення повноважень секретаря міськради. На наступній сесії його будуть розглядати, якщо, звісно, воно не буде блокуватися. Бо це ж політичне рішення, – коментує Радуцький.

Віктор Горкун же звинувачень не визнає і залишається на своїй позиції.

Каже: щоб вирішити проблеми міста, старається використовувати передвиборні проекти кандидатів. Однак у свою чергу дорікає Радуцькому, який нібито не з’являвся на зустрічі з виборцями.

– Я абсолютно не визнаю перевищення повноважень. По-перше, я  був у відпустці і як депутат міської ради мав честь вкласти в програму кандидата цю проблему. Я був автором цієї угоди, я досліджував проект колектора, який будувався в кінці 80-х років, я написав пояснювальну записку, купив карту, намалював цю карту, запросив кандидата і сказав, що я можу бути таким автором, якщо ви берете на себе зобов’язання, – пояснює Віктор Горкун.

А голів КСНів він запросив, аби підтвердили наявність цієї проблеми в місті, а також аби потім засвідчили, що кандидат узяв на себе зобов’язання.

Щодо печатки, яку нібито він використовував, то, як каже Горкун, він просто потримав її на прохання голови КСНу.

Голова фракції Партії регіонів у Черкаській міській раді Сергій Отрешко каже: фракція не вбачає підстав для зміни секретаря міської ради. Те, в чому його звинувачують, це поки що лише слова.

– Комісія розглядала, але результатів поки що не знаємо. Зараз не бачимо підстав, щоб робити якісь кардинальні зміни з приводу секретаря міськради, – коментує Сергій Володимирович.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Resto 09.11.2012 09:00
Такий злет! І на тобі якогось Радуцького.
Вітю не трож!Бо куди ж йому,біржа справа непевна?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 О.ЧУПРИНА 09.11.2012 02:15
У Валерія Пащенка через суд відібрали перемогу на виборах мера за те,що він використовував службовий кабінет в агітаційних цілях. В даному випадку за допомогою Горкуна приміщення міської ради використовував кандидат Зубик у тих же агітаційних цілях,а це заборонено Законом України "Про вибори...".Якщо у даному випадку порушення немає,тоді мером Черкас є Пащенко? Чи Зубик є нелегітимним депутатом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Очерет 08.11.2012 18:28
Та ніхто нікого не ловив, ................ :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Витек 08.11.2012 16:05
Хух... еще недельку продержусь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Олексій 08.11.2012 15:53
Ото Радуцький мочить))) Пропоную всім охочим ознайомитись з тією угодою, можливо хто не бачив http://viktorgorkun.livejournal.com/ Тут і їжаку зрозуміло, що ніхто на КСНи кошти не давав би, тому, що освоїти вони їх дійсно не зможуть. Це шановні називається "Я обиделся" бо не пройшов у нардепи, як у групи "Кабаре дует Академія")))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Johnny 08.11.2012 14:55
Хорошо подловили этого ПеР......го шулера. Браво.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100