реклама

реклама

Негода  9 липня заливає вулицю Сумгаїтську в Черкасах

Негода 9 липня заливає вулицю Сумгаїтську в Черкасах

У другій половині дня суботи, 10 липня, внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, сильні пориви вітру) та через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач в 9 областях знеструмлено 135 населених пунктів. Як повідомляє прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, у Черкаській області залишились без світла 27 наслених пунктів. У Київській – 33 н.п., Миколаївській – 25 н.п., Вінницькій – 20 н.п., Херсонській – 10 н.п., Одеській – 6 н.п., Полтавській – 3 н.п., Сумській – 1 н.п. та  АР Крим – 10 н.п.
До відновлення електропостачання населених пунктів залучаються бригади обленерго.

А напередодні, 9 липня, обідня злива з градом паралізувала Черкаси, вмить  перетворивши його на місто великої води, повідомляють «ВІККА-новини». Забиті дренажні стоки не встигали поглинати такий об’єм рідини. На вулицях утворилися не просто калюжі, а велетенські озера. Подекуди їх глибина сягала до метра. Здолати такі водойми посеред Черкаських вулиць легковим автівкам, тролейбусам та навіть маршруткам виявилося не під силу. Негода відрізала від міста Південно-Західний район. Плавали люди та авто на Сумгаїтській та перехресті вулиць Одеська–Котовського. Тут на допомогу потонулим та загрузлим приходили небайдужі черкасці-рятівники. Не краща ситуація склалася і на центральних вулицях міста. На Замковому узвозі бурхливий потік води залишив брили вимитого асфальту. Та найбільше дісталося «Митниці». На Гагаріна вода вирувала. З іномарки-«потопельника» водій та пасажири вибиралися через вікно.

Михайло, водій: «Та заговорився по телефону і заїхав. Добре, що хлопці витягли».

У Гідрометцентрі говорять, що над Черкащиною стоїть активний атмосферний фронт. Проте інтенсивні грозові явища мають локальний характер.

Фото користувача форуму forum.ck.ua Ringo

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100