реклама
Sucurity Police

реклама

Мерія Черкас активно користується соціальними мережами. Приміром, «Вконтакті» створена «Офіційна сторінка Черкас». Використання меріями соціальних мереж не нова практика у світі.

За словами начальника відділу зв’язків із громадськістю Ірини Коваль, чимало європейських та американських міст мають свої сторінки у соціальних мережах.

За майже три роки існування на сторінці черкаської мерії налічується понад 10 тисяч учасників, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому. Щодня сторінку переглядає до 1000 підписантів. На цій сторінці є інформація про події у місті, анонси заходів, цікаві фоторепортажі, опитування та інше. Учасники групи мають можливість не лише споглядати інформацію, але й коментувати її, звертатися до міської влади із запитаннями та пропозиціями.

Офіційна група Черкас у мережі «Вконтакті» (http://vk.com/cherkasy_page) була створена за ініціативи жителя міста Максима Луценка. Спільно із працівниками відділу зв’язків з громадськістю МВК група розширилася, було здійснене її тематичне наповнення.

За словами Максима Луценка, найбільша кількість учасників, які долучилися протягом дня в групу – 60 людей. Це відбулось 1 червня – перед відзначенням Дня міста.

– Найбільше переглядають фотоальбоми та відеозаписи. Тому ми акцентуємо на них увагу, виставляючи унікальні фотографії наших черкаських фотографів. Загалом у групі створено 49 фотоальбомів. Найбільшою популярністю користуються фотоальбоми «День Незалежності», «Історичні фото м. Черкаси». Саме в останньому альбомі зібрані унікальні фотографії старого міста. До речі, деякі фото є раритетними. Я діставав їх в архівах, музеях і бібліотечних фондах, сканував і виставляв у групі,  розповів Максим Луценко.

Крім того, останнім часом адміністрація «Офіційної сторінки Черкаси» проводить вікторини на тему, як черкащани знають своє місто. Виставляється фотографія старих Черкас, будівель чи пам’ятних знаків. Після цього учасникам пропонують декілька варіантів відповідей. Правильна відповідь оприлюднюється через добу.

Більшість відвідувачів сторінки – жителі України. Проте «Офіційну сторінку Черкас» відвідують і жителі Росії, Данії, Польщі та Білорусії. Також заходять подивитися новини, залишити коментарі і оцінити фотографії черкащани, які нині проживають у Києві, Харкові, Москві.


реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Егорка 20.11.2012 13:47
Було б з чого радіти :D Людям від цього не холодно і не жарко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100