реклама

реклама

Після співбесід з податківцями понад 2,4 тисячі черкаських роботодавців  підвищили зарплату, 52 – погасили зарплатні борги.

Унаслідок підвищення рівня заробітної плати місцеві бюджети цього року додатково отримали понад 3,8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. 0,8 мільйонів гривень цього податку надійшло до бюджетів після погашення роботодавцями заборгованості з виплати заробітної плати.

Протягом 10 місяців податківці Черкаської області поспілкувалися з керівниками 1925 підприємств та 863 фізичними особами-підприємцями, які виплачували зарплату меншу за законодавчо встановлений мінімальний розмір або значно нижчу за середню по регіону. 87% роботодавців дослухались до аргументів податкової служби та виправили ситуацію.

Після заслуховування 58 керівників підприємств-боржників з виплати зарплати погасили зарплатні борги 52 з них в сумі понад 8,4 мільйонів гривень. Так, працівникам двох підприємств державної форми власності з часткою державного майна понад 50% погашено заборгованість із виплати зарплати на суму 773,9 тис.грн.

– Заходи, направлені на забезпечення своєчасної виплати заробітної плати усім працівникам і ліквідацію зарплатних боргів, – це не просто вагоме джерело наповнення місцевих бюджетів, це вирішення долі людей, – прокоментував ситуацію в.о.голови ДПС у Черкаській області Володимир Коломієць

Він зауважив, що виконання цього завдання, забезпечення соціальних гарантій є громадським критерієм оцінки діяльності влади на всіх рівнях, а також покажчиком дієздатності і ефективності місцевих податкових органів. Тож податківці у посиленому режимі і надалі працюватимуть з керівниками підприємств та підприємцями, які відверто ігнорують законодавство про працю і відповідно податкове законодавство.

Про злісних порушників податківці інформують органи прокуратури. Так, з початку року до органів прокуратури передано 199 справ стосовно підприємств, керівники яких виплачували невиправдано низьку зарплату. 

За наслідками реагування органів прокуратури підвищили рівень виплати зарплати 107 підприємств; до бюджету додатково надійшло 204,1 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.  Також до прокуратури передано матеріали щодо 37 підприємств, які заборгували своїм працівникам  понад 6 мільйонів гривень заробітної плати, зазначають у прес-службі ДПС області.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100