реклама

реклама

Цього тижня світова громадськість відзначила Міжнародний день волонтера. Святкові заходи, пов’язані з цим днем, відбулися і в Черкаській області.

Загалом на Черкащині функціонує 31 Центр волонтерського руху, 729 осередків, зареєстровано майже 11 тисяч громадян, які займаються конкретною добротворчою роботою. Крім того, багато черкащан допомагають людям за покликом власного серця, не афішуючи цього. Робота з питань розвитку та підтримки волонтерського руху в області триває, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

У цілому по області волонтери надають від 10 до 20 видів послуг. Усього волонтери надали послуги більше 20 тисячам осіб, зокрема – 6 тисячам пенсіонерів.

Основні види послуг, які волонтери надають соціально вразливим верствам населення це: допомога на дому (житлово-комунальні та соціально-побутові послуги); надання консультацій; адвокація інтересів людей похилого віку; збір речей; робота гуртків; надання послуг виробничими дільницями.

Нині в області функціонує 25 стаціонарних відділень при територіальних центрах на 745 ліжко-місць. Над кожним із них встановлено шефство волонтерів.

У м. Черкаси влада тісно співпрацює із Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні». При територіальних центрах діють школи організаторів волонтерського руху. Волонтерський рух запроваджений за двома напрямками: «Пенсіонер – пенсіонеру» та «Молодь – пенсіонеру».

У волонтерському русі беруть участь понад 2 тисячі пенсіонерів різного віку. Вони виявляють одиноких хворих, які потребують обслуговування та соціальної допомоги, надають цим людям різноманітні соціальні послуги.

Волонтери – носії інформації щодо змін у чинному законодавстві, пенсійних реформах, порядку оформлення житлових субсидій, наданні адресної допомоги, проводять роз’яснювальну роботу щодо влаштування одиноких стареньких до будинків-інтернатів.

На виконання заходів з питань розвитку та підтримки волонтерського руху та з метою покращення соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян при Радах ветеранів війни і праці створені Центри волонтерського руху.

Активно діють й волонтерські студентські служби, учнівські волонтерські загони, районні та міські товариства Червоного Хреста. Вони беруть участь в організації та проведенні заходів, які мають на меті пропаганду здорового способу життя, профілактику негативних явищ, змістовне дозвілля дітей та підлітків, а також розвиток творчих здібностей.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100