реклама

реклама

У Черкасах відзначили стипендіями міського голови Черкас Сергія Одарича обдарованих учнів загальноосвітніх шкіл, які відзначились своїми досягненнями в освіті, культурі та спорті. Загалом іменні стипендії отримало 17 школярів.


Вітаючи талановитих учнів, міський голова наголосив, що ця премія є формою визнання і поваги з боку міста до своїх юних громадян, які прославляють свій рідний край на всеукраїнських та міжнародних змаганнях у галузях науки, культури та спорту, заявляючи про себе і Черкаси на весь світ.

– Я був би щасливий, аби кожного року в нашому місті таких обдарованих дітей ставало все більше. І щоб у міському бюджеті зростала частка видатків на відзначення їхніх заслуг, досягнутих неймовірною працею та зусиллями над собою. Адже кожен ваш успіх – це успіх громади, – наголосив Сергій Олегович.

А також подякував вчителям та батькам, які виховали та дали шлях у життя таким талановитим дітям. Зі свого боку, міський голова пообіцяв, що й надалі в Черкасах лишатиметься традиція відзначення обдарованих учнів такими стипендіями (які видаються на рік). Крім цього, повідомив, що з наступного року в міському бюджеті закладаються кошти на виділення грантів на культурні, мистецькі події. А також на участь обдарованих черкащан у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Учениця 11-го класу черкаської гімназії №9 Анастасія Чубіна, яка четвертий рік поспіль своїми знаннями виборює право на отримання іменної  стипендії, подякувала міському голові за те, що підтримує талановитих черкаських дітей, які прославляють своє рідне місто, даруючи віру в майбутнє Черкас та української нації загалом.

Стипендії міського голови отримали:

«За високі досягнення у вивченні базових дисциплін»

Юрій Оксамитний – учень 4 курсу (11 класу) Черкаського фізико-математичного ліцею (посів ІІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів малої академії наук України та ІІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики у 2012 році).

Дарина Бузовська – учениця 4 курсу (11 класу) Черкаського фізико-математичного ліцею (посіла ІІІ місце у ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії у 2012 році).

Катерина Палагіна – учениця 11-М класу Черкаської спеціалізованої школи І -III ступенів № 17 (посіла ІІІ місце у ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови у 2012 році).

«За високі досягнення в області українознавства»

Катаріна Іщенко – учениця 1 курсу (8 класу) Черкаського фізико-математичного ліцею, нагороджена дипломом ІІ ступеня ІІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка та дипломом ІІІ ступеня ІV етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка у 2012 році.

«За високі досягнення в спорті»

Андрій Бутенко – учень 9-А класу Черкаської гімназії №9 ім. О.М.Луценка (посів І, ІІІ місця у чемпіонаті України за програмою юнацьких Олімпійських ігор з веслування на байдарках і каное, нагороджений дипломами за І, ІІ, ІІІ місця у Всеукраїнських зональних змаганнях з веслування на байдарках і каное у 2012 році).

Костянтин Гарасименко – учень 11-Б класу Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка, нагороджений дипломами за І та ІІ місце у ІХ Спортивних іграх школярів України з веслування на байдарках і каное серед юнаків (посів ІІ та ІІІ місце в чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное, ІІ та ІІІ місце у відкритому чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное, є переможцем Всеукраїнських зональних змагань «Стрімкі човни» у 2012 році).

Сергій Савенко – учень 11-А класу Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 за І місце у Чемпіонаті України з кікбоксингу серед молоді у місті Бровари, І місце у чемпіонаті України з кікбоксингу серед молоді у місті Хмельницький, І місце у двох чемпіонатах Черкаської області з військово-спортивного багатоборства та боксу, переможець Всеукраїнських змагань із рукопашного бою серед військово-патріотичних клубів та об’єднань «Соколята України» у місті Одеса в 2012 році.

Олександр Кобець – учень 11-С класу Черкаського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей спортивного профілю №34», із 2009 року до 2012 року – чотириразовий чемпіон України з баскетболу у своїй віковій категорії, у складі команди здобув І місце у Європейській юнацькій баскетбольній лізі, в VІ обласних юнацьких спортивних іграх Черкащини, в Європейських змаганнях юнаків до 16 років у місті Паланга, ІІІ місце у відкритому чемпіонаті з баскетболу серед чоловіків у місті Черкаси у 2012 році.

Святослав Михайлюк – учень 10-А класу Першої міської гімназії (посів у складі команди І місце в турнірі із баскетболу за програмою XVIII Обласної спартакіади школярів, І місце в першому груповому турі Європейської Юнацької Баскетбольної Ліги U-16 у 2011 році, І місце на Міжнародному турнірі з баскетболу серед збірних команд юнаків 1996 р.н. у місті Ріом, Франція, член кадетської збірної України U-16 з баскетболу, учасник чемпіонату Європи U-16 з баскетболу, виборов І місце в другому груповому турі Європейської Юнацької Баскетбольної Ліги U-16 у місті Паланга, Литва. У 2012 році здобув титул «Кращий гравець Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги» серед команд юнаків 1997 р.н.).

«За високі досягнення в галузі декоративно-прикладного мистецтва, художній творчості»

Богдан Зиков – учень 10 класу Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6, роботи якого потрапляють до збірки «Клуб творчих дітей Черкащини», виданої на компакт-диску організацією СОЦІУМ, переможець культурно-мистецького фестивалю «Материнська любов» у номінації «Художня творчість», автор чотирьох робіт із зображенням українських пейзажів, представлених на виставці, організованою Українським музеєм у Канаді в Українському культурному центрі провінції Альберта міста Едмонтон. У 2012 році виборов ІІ місце у міському відкритому інтегрованому фестивалі «Материнська любов» у номінації «Прикладне мистецтво», брав активну участь у проекті, присвяченому проведенню Євро-2012 в Україні, організованому UEFA спільно з Федерацією футболу України, отримав лист-подяку за активну участь у фестивалі «Сонячні промені», постійний учасник різноманітних акцій та благодійних виставок для дітей-інвалідів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської уваги та хворих дітей, що проводились в дитячих будинках, школах-інтернатах, лікарнях та організовувались обласним Фондом Милосердя та Здоров’я, Благодійним Фондом «Рідний Дім».

«За високі досягнення в музиці»

Карина Чудновська – учениця 11-В класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №33 за перемогу в Х обласному конкурсі виконавської майстерності обдарованих учнів мистецьких навчальних закладів у 2012 році, стала лауреатом І ступеня у складі ансамблю на Всеукраїнському дитячо-юнацькому конкурсі української музики «Бурштинові нотки» у 2011 році, посіла ІІІ місце на І Міжнародному інструментальному конкурсі ім. Євгена Станковича у місті Київ, є лауреатом І премії у складі ансамблю на ІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі дитячого, юнацького і молодіжного мистецтва «Академконцерт».

Анастасія Посмерега – учениця 9-М класу Черкаської гімназії №31 за І місця у Всеукраїнському конкурсі-огляді за програмою «Нові імена України», на ІІІ Міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв, на ІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі дитячого, юнацького і молодіжного мистецтва «Академконцерт-2011», на Всеукраїнському дитячо-юнацькому конкурсі української музики «Бурштинові нотки» у 2011 році; здобула І місце на Міжнародному фестивалі «Planet of Stars в номінації «Інструментальна музика», переможиця І Міжнародного інструментального конкурсу Євгена Станковича та Х-го обласного конкурсу виконавської майстерності обдарованих учнів мистецьких навчальних закладів у 2012 році.

«За високі досягнення в хореографії»

Максим Безвугляк – учень 8-М класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 (здобув два перших місця, одне друге та третє на X чемпіонаті світу з сучасного танцю у Великобританії, виборов І місце на Міжнародному фестивалі та змаганнях з сучасної хореографії «Весняний вітер», три перших місця у «Першості центрального регіону» та ІІ місце у змаганнях Кубку світу з сучасного танцю у місті Дніпропетровськ у 2012 році).

Нікіта Черкасов – учень 11-Б класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 (здобув чотири перших, три других місця на чемпіонаті світу з сучасного спортивного танцю, виборов два перших місця та третє на етапі Кубку світу з танцювального шоу, шість перших, два других місць на Міжнародному фестивалі із сучасних танців, три перших, три других та одне третє місце на Всеукраїнських чемпіонатах із сучасних танців у 2011-2012 роках.

«За активну участь в суспільно-громадській діяльності»

Анастасія Чубіна – учениця 11-А класу Черкаської гімназії №9 ім. О.М.Луценка, нагороджена грамотою департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради за вагомий особистий внесок у розвиток учнівського самоврядування міста, подякою міського голови за сумлінну і творчу працю, активну громадську позицію, високий професіоналізм та допомогу в організації і проведенні різдвяного новорічного балу, отримала сертифікат про закінчення «Школи юного менеджера на посаді міського голови» у 2010, 2011, 2012 роках, нагороджена дипломом за найкращу презентацію україномовного треку Міжнародного дебатного турніру для старшокласників «Роль молоді у становленні громадянського суспільства» в місті Київ, отримала кубок «Кращий спікер» Міжнародного дебатного турніру «Бердянський ринг-2012».

«За високі досягнення у винахідницькій діяльності, технічній творчості»

Ілля Шарабуров – учень 10-М класу Черкаської гімназії №31 (здобув два других та третє місце на чемпіонаті України по судно-модельному спорту, друге місце на Всеукраїнських відкритих змаганнях із судно-модельного спорту та три перших місця в Єврокубку у 2012 році.

«За високі досягнення в інваспорті»

Анастасія Осіпова – учениця 8-С класу Черкаського навчально-виховного об’єднання «Дошкільний навчальний заклад-спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №37», за два перших місця на чемпіонатах Черкаської області з легкої атлетики, два перших місця у відкритій першості ДЮСШІ з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху у 2011, 2012 роках, та здобула друге місце на чемпіонаті України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху у місті Одеса у 2012 році.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100