реклама

реклама

З метою забезпечення реалізації права дитини на розвиток, розширення доступу дітей до позашкільної освіти, особливо в малих містах і селах, Президент України Віктор Янукович наполягає на вдосконаленні Державної цільової соціальної програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, йдеться на офіційному сайті глави держави.

– Глава держави переконаний, що протягом 2013 року мають бути ухвалені принципові рішення щодо вдосконалення законодавства у сфері позашкільної освіти, в першу чергу, в частині бюджетного фінансування, – сказав Юрій Олексійович.

За його словами, реалізація Державної програми розвитку позашкільної освіти у 2012 році дозволила відкрити чи відновити діяльність 17 позашкільних закладів (по 3 заклади – в АР Крим, Одеській, Полтавській областях; 2 – у Київській області; по 1 закладу – в Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Луганській, Хмельницькій та Чернівецькій областях).

Юрій Павленко повідомив, що найбільшого охоплення дітей позашкільною освітою досягнуто в Сумській (62%) та Кіровоградській (54%) областях. Водночас у цьому році було закрито 16 позашкільних закладів: 4 – у Харківській області, по 3 – у Львівській та Волинській областях, по 2 – у Донецькій та Черкаській областях, по 1 – у Тернопільській та Херсонській областях.

Уповноважений Президента наголосив, що значно зменшився відсоток охоплення дітей позашкільною освітою в Закарпатській – 27%, Тернопільській – 31%, Луганській – 33%, Миколаївській області – 31% та м. Києві – 38%.

– Найменше охоплено дітей позашкільною освітою у Львівській області – тільки кожна п’ята дитина (21%), – сказав Ю.Павленко.

Він нагадав, що Законом «Про позашкільну освіту» кожній дитині гарантована доступність до позашкільної освіти, а цей обов’язок покладено на місцеві органи влади і місцеві бюджети.

Окрему увагу Уповноважений Президента звернув на важливість дієвого контролю з боку держави за діяльністю комерційних закладів позашкільної освіти, а також необхідністю підвищення статусу педагогів позашкільних закладів.

Юрій Олексійович також звернув увагу на результати всеукраїнського дослідження, проведеного у 2012 році. Вони свідчать, що 70% дітей бажають отримувати позашкільну освіту в гуртках і секціях, разом із тим тільки 40% опитаних дітей мали таку можливість.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100