реклама

реклама

Фото з архіву "Прочерку"

Фото з архіву "Прочерку"

Працівники Центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки вирішили здивувати своїх відвідувачів і створили незвичайну новорічну ялинку. Зелена красуня складається з дитячих книжок, що містять народні твори українських і зарубіжних авторів. Над незвичайною ялинкою бібліотекарі працювали командою. Так закликають містян берегти природу, інформує телеканал «ВІККА».

Незвичайне дерево – справа рук бібліотекарів Вікторії Соколенко та Лариси Гаврилюк. Жінки намагалися створити альтернативу звичайній ялинці та закликати черкасців берегти природу.

«У наш час, коли актуальними стали екологічні ялинки, кожна людина, яка себе поважає, хоче придумати щось особливе. Для бібліотеки актуальною є ялинка із книг. Свого роду це реклама книжок і економія коштів і живих ялинок», – говорить бібліотекар Лариса Гаврилюк.

Ініціатором створення незвичайної книжної ялинки стала завідувачка бібліотеки. Про дерево із книг вона дізналися із інтернету. Ідею одразу ж підхопили працівники закладу. Використали досвід колег із-за кордну та додали трохи українського колориту.

«Ми використали зелені книжечки, здебільшого українських авторів. За основу – українсько-радянська енциклопедія. Витратили ми на це мало часу, десь годину. Ми її поставили так, щоб вона була і стійка, і простояла всі свята», – каже Лариса Гаврилюк.

Проте ялинкою із книг працівники бібліотеки не обмежилися. Бібліотекар Лариса Гаврилюк власноруч створила ялинку із солоного тіста та зерняток. Жінка запевняє: незвичайний ялинковий тандем неабияк дивує відвідувачів читального залу.

«Подібну ялиночку я вже бачила, але вона була пластикова. Я подумала, що можна зробити таку з екологічних матеріалів. Вона запашна. Така стоїть у мене вдома та на роботі. Поліпшує настрій», – каже бібліотекар.

Диво-ялинка стоятиме в бібліотеці до самого Різдва.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Очерет 31.12.2012 22:47
сподіваюсь, що це не всі книги бібліотеки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100