реклама

реклама

Указом про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади, який Президент підписав 9 грудня, він не переслідував мету скорочувати чиновників. Метою указу є упорядкування державних органів. Бо така практика, коли один державний орган і встановлює правила, і контролює, і звітує про це, – суперечить логіці. Так вважає начальник управління державної служби Головдержслужби України у Черкаській області Григорій Дендемарченко.

Нагадаємо, що відповідно до підписаного Указу, кількість міністрів Президент скоротив з 26 до 16 осіб. Разом з тим, як повідомляють всеукраїнські ЗМІ, за словами Президента, ефект від скорочення державного апарату буде відчутний з 2012 року.

Григорій Дендемарченко (крайній справа) є членом колегії Черкаської облдержадміністрації, яка є найбільшим представницьким органом черкаських чиновників

Григорій Дендемарченко (крайній справа) є членом колегії Черкаської облдержадміністрації, яка є найбільшим представницьким органом черкаських чиновників

– Оптимізація – це не лише скорочення чисельності чиновників, що ми знаходимо в пункті 7, – зазначив у розмові з «Прочерком» Григорій Дендемарченко, хоча зізнався: Взагалі, це болючі кроки для людей, адже державні службовці такі ж працівники, як і працівники якогось підприємства: у них теж є сім’ї, діти. Але біль викликана не сьогоднішніми діями Президента, а тим, що протягом останніх багатьох років у цьому напрямку в державі взагалі нічого не робилося. Ми говорили про економічну кризу у світі, у Європі, а Україна – єдина з європейських держав, яка під час кризи не зменшила чисельності працівників органів виконавчої влади. От ми кажемо, що Англія впевнено стоїть на своїх ногах, і то вона пішла на цей болючий крок і на 20% звільнила частину працівників державної влади. Я влітку був в Англії, то для них вищезгадане питання було болючим, але вони зізнавалися, що іншого виходу немає… Нам тільки розказували. То одні вибори були, то другі… І всі боялися йти на такі непопулярні кроки. Тому тут треба віддавати належне людині, що проявила силу волі і підписала такий Указ.

Слід зазначити, що деякі експерти вважають: скорочення чиновників означатиме лише заміну вивісок на держустановах. Таку думку висловив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Шевляков у коментарі кореспонденту ГолосUA. Він зауважив, що скорочення саме посад високопосадовців має ж вивільнити деякі кошти. Водночас, більше явного економічного результату експерт не побачив. «Адже, що сказано в Указі, що ліквідовуються ті чи інші органи, але їхні функції покладаються на інші, які стають правонаступниками», – наголосив експерт.

– Нині ми бачимо лише перший етап адміністративної реформи, тому що-небудь критикувати зарано. Тим більше тут, у Черкасах важко оцінити наслідки і подальший перебіг подій, – пояснив «Прочерку» Григорій Дендемарченко. – Розумієте, є органи виконавчої влади, які складаються з працівників державних адміністрацій обласного і районного рівня, а також територіальні органи центральних органів виконавчої влади. Так-от, цей Указ Президента поки що стосується тільки центральних органів виконавчої влади. Тобто, зараз мова йде про ті міністерства, що знаходяться в Києві, а також про їхні підрозділи на Черкащині чи в іншій області. Тобто в цьому Указі про обласну адміністрацію чи районні адміністрації мова поки що не йде. Але про це йтиме мова в наступних Указах…

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Оксана 15.12.2010 20:59
Проявіть вельмишановний вольове рішення і ми Вам подякуємо за це.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Оксана 15.12.2010 20:58
Шановний пане Дендемарченко! Звільніться будьласка зі своєї посади і покажіть іншим приклад, а Ви подумали за жінок які виховують дітей без чоловіків, куди ж їм іти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Черкасець 15.12.2010 12:27
А що,начальник управління державної служби Головдержслужби України може вважати по іншому? о це тоді була б інформація!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 БедБой 15.12.2010 10:23
Молодець чиновник! В Англії побував, тепер можна і про вольове рішення яника говорити. Як його звільнятимуть, то він подумає: та що ж, я за кордон вже зїздив за рахунок держави, можна і йти з посади 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100