реклама
Sucurity Police

реклама

Зайченко: Страждаю провалами у пам'яті...

Зайченко: Страждаю провалами у пам'яті...

Генеральна прокуратура відновила розслідування справи організаторів акції громадянської непокори "Україна без Кучми" (УБК), яка проходила в 2000-2001 роках. За останній тиждень були допитані голова виконкому УНА-УНСО, черкащанин Руслан Зайченко і члени УНА-УНСО Владислав Мирончук і Олег Бойко. Про це повідомляє газета «КоммерсантЪ Украина».

Активісти УБК вважають, що, використовуючи справу про організацію масових безладів часів Президента Леоніда Кучми, Генпрокуратура намагається чинити тиск на опозиціонерів, що виступають проти політики Президента Віктора Януковича.

Як відомо, в кінці 2000 року, після того, як у Верховній Раді були озвучені «плівки Мельниченко», представники опозиції створили комітет захисту Конституції «За Україну без Кучми». 15 грудня 2000 року організація почала акцію громадянської непокори «Україна без Кучми»: у Києві на Майдані Незалежності були встановлені намети, щодня проходили мітинги. Кульмінацією акції стали події 9 березня 2001 року, коли біля Адміністрації  Президента відбулися зіткнення між опозиціонерами та міліцією. Серед затриманих виявилися і члени УНА-УНСО.

За інформацією газети «Ъ» на сьогоднішній день були допитані три активісти УНА-УНСО, що відбули тюремне ув’язнення. Вони заявили, що більшість питань, які ставилися слідчим, стосувалися участі в УБК Андрія Шкіля (нині народного депутата від «ВО «Батьківщина»).

– На всі питання слідчого про події 9 березня і участь в них пана Шкіля я заявив, що маю контузію, отриману під час збройного конфлікту в Придністров'ї, страждаю провалами в пам'яті і не пам'ятаю точного розвитку подій 9 березня, – заявив газеті пан Зайченко.

До речі, на нещодавніх виборах Руслан Зайченко був одним з кандидатів на посаду мера Черкас від «Української Національної Асамблеї».

– Кримінальна справа щодо організаторів акції громадянської непокори знаходиться в Генпрокуратурі (у Головному слідчому управлінні). Весь цей час вона була в підвішеному стані, її не закрили і ось зараз відновили, – відзначив депутат Андрій Шкіль.

Як пише «Ъ», нардеп розповів, що його поки не викликали в ГПУ для надання свідчень, але йому відомо, що з іншими учасниками УБК "проводяться бесіди". У Генпрокуратурі доки не дають коментарів із цього приводу.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 гонта 15.12.2010 18:01
Генпрокуратурі варто було б порушити кримінальну справу проти тих,хто підступно і по зрадницьки заарештував ватажків "Коліївщини". Знайти свідків, допросити,прове сти слідчий експеримент,нап исати сотню томів,а головне-тримати все в таємниці слідства.Ото роботи журналістам добавиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100