реклама

реклама

На реконструкцію вулиці Хрещатик міська влада планує витратити 15-17 мільйонів з бюджету розвитку. Про це сьогодні на прес-конференції розповів міський голова Черкас Сергій Одарич.

Фото Сергія Криниці

Фото Сергія Криниці


Він висловив сподівання, що до реконструкції своїми коштами також долучаться обласна влада, а також приватні підприємці.

– Лише наших коштів буде недостатньо, – переконаний мер. – Від такого проекту повинні виграти всі: і громадяни міста, і власники бізнесу.

За словами Сергія Одарича, на сьогодні міська влада вирішує, чи робити вулицю повністю пішохідною. Саме такою її бачить нинішній мер.

– Хотілося б, щоб це місце стало таким, де можна було б вільно, спокійно, без шуму автомобілів та вихлопних газів, без блукання між автомобілями прогулюватися пішоходам, – сказав Сергій Олегович.

Також у планах переселення з вулиці усіх адміністративних об’єктів, а замість них – «місця, які хотілося б відвідати у вихідні».

Читайте також: Одарич радиться із черкащанами стосовно вигляду однієї з вулиць міста

Цього року на Хрещатику планують провести реконструкцію фасадів усіх історичних будівель із декоративним підсвічуванням.

– Хотілося б підсвітити приміщення лялькового театру, ЗОШ № 17, художнього музею, музичної школи, газети «Черкаський край», «Укрсоцбанку» і так далі.... Навіть приміщення податкової піддається декоративній підсвітці! Це може стати красива будівля за рахунок гри світла і кольорів у нічний час, – переконаний Сергій Одарич.

Деякі з будівель закриваються деревами, тож зелені насадження доведеться замінити.

– Якщо ми хочемо мати фасади, значить нам необхідно підбирати дерева з відповідними кронами, які не лише будуть створювати затінок для пішоходів, а й не перекриватимуть будівлі, – пояснює міський голова.

Також на вулиці Хрещатик замінять тротуари та вуличне освітлення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100