реклама

реклама

Міськрада почала втілення Податкового кодексу в життя

Міськрада почала втілення Податкового кодексу в життя

Черкаська міськрада залишила максимальний розмір ставки єдиного податку для підприємців на рівні 200 гривень, а фіксованого – на рівні 100 гривень. Таке рішення було прийняте 16 грудня на сесії міськради.

За словами представника бюджетної комісії міськради Марини Волошенко, міськрада переглянула ставки фіксованого і єдиного податку для підприємців згідно вимог нового Податкового кодексу. Марина Волошенко повідомила, що без змін також залишилися ставки єдиного податку для розповсюджувачів преси, лотерей і проїзних квитків – 60 гривень, а також підприємців, що надають соціальні послуги – 75 гривень і об'єднань співвласників багатоквартирних будинків – 140 гривень.

– Для підприємців, що займаються іншими видами діяльності, ставка єдиного податку піднялася на 10-30 гривень. Ми встановили максимальну ставку 200 гривень, хоча могли б підняти її і до 400 гривень (згідно із новим Податковим кодексом, - прим. ред.), – повідомила пані Марина.

Розмір фіксованого податку для підприємців, які працюють на ринках, встановлений на рівні 100 гривень.

За словами Марини Волошенко, очікувані надходження від збору єдиного податку до бюджету розвитку Черкас в 2011 році складуть 20 млн. гривень, у той час як надходження від податку на доходи фізичних осіб (відрахування із зарплат) становитиме 350 млн. гривень.

З 2008 року ставки фіксованого податку в Черкасах складали від 50 до 100 гривень, ставки єдиного податку – від 40 до 200 гривень.

Нагадаємо, що 3 грудня Президент підписав Податковий кодекс. Відповідно до документа, працювати по спрощеній системі оподаткування можуть фізособи-підприємці, річний обсяг доходів яких не перевищує 600 тис. гривень (за умови роботи з касовими апаратами) і 300 тис. гривень (при роботі без касових апаратів), якщо кількість найнятих робітників у підприємця – не більше 4 осіб (8 осіб - у ресторанах, барах та кафе).

Ставки єдиного податку визначає місцева влада. Його максимальний розмір залежить від кількості людей, які проживають у населеному пункті: у містах до 150 тис. осіб підприємці сплачуватимуть від 20 до 200 гривень, від 150 тис. до 500 тис. осіб – від 20 до 400 гривень, а якщо мешканців більше півмільйона – від 20 до 600 гривень. У Черкасах же, за даними Держкомстату, на початок цього року проживало 288 тис. осіб.

 

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Леонид 28.04.2011 14:24
Упрощенка вообщето внезакона, и по состоянию на сегодня. Это значит, что ее в любой момент могут отменить. Есть разъяснение по этому поводу - http://www.kapitalizator.com/sproshhena-systema-opodatkuvannya-poza-zakonom Поэтому, до конца года могут что-то опять навязать предпринимателя м. Кроме того, единый налог – это не налог, в свете Налогового кодекса. В связи с такой неурегулировано стью вопроса, думаю, упрощенку (то есть сам Указ об упрощенке) вскоре отменят. Ждите новых потрясений, предприниматело и-упрощенцы!Хорош о что хотя бы не повысили налог...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 prior 18.12.2010 16:18
Что-то я не припоминаю, чтобы проект данного документа проходил процедуру предусмотренную законом Украины "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності"... Опять власть ЗАКОН не уважает?! :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Опт 18.12.2010 01:26
Хваляться героїзмом... Насмішили.
Підняли людям податки і ще й вихваляються що мол це ж не 400...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Tetyana Yecshenko 17.12.2010 16:17
Ничего они не имели права подымать до 400 гривен. Налоговый кодекс приняли вообще без раздела, посвященного упрощенному налогообложению . Т.ч.цитируемые вами строки не попали в утвержденный документ. И пусть горсовет не рассказывает, будто великое одолжение всем сделали, оставив 200 гривен. Просто оснований установить 400грн у них не было! Были бы- Одарич на все виды влупил бы 400 гривен. Сам такое говорил в прямом эфире.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100