реклама

реклама

Щелкунов успіх інвестиційної програми пов'язує з особистістю черкаського губернатора

Щелкунов успіх інвестиційної програми пов'язує з особистістю черкаського губернатора

Туристична і аграрна галузь Черкащини – найпривабливіші з точки зору інвестування. Проекти, що пов’язані з інвестиціями у цих галузях, а також інвестиційні проекти, що можуть бути реалізовані в сфері науки, обговорювали представники черкаської влади, бізнесу та наукових кіл 16 грудня на обласній конференції.

– Багато було реалістичних проектів, багато романтичних… Деякі ніколи в житті не можуть бути реалізовані через обставини чисто прагматичного характеру. Але, в цілому, я був приємно вражений, що на Черкащині є ряд проектів, які зацікавлять інвесторів, – зазначив після конференції президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати Володимир Щелкунов. – Це і туристична галузь, і проекти, пов’язані з аграрним комплексом. Це проекти направлені на нанотехнології, інновації, на створення центрів трансферу технологій. Є цікаві проекти для інвесторів, що хочуть працювати з деревиною, у сфері зеленого туризму.

Ведучи мову про «інвестиції в людей», Володимир Щелкунов вирішив за необхідне охарактеризувати присутнім губернатора Черкащини.

– Я знаючи Сергія Борисовича Тулуба сім років. Скажу, що він дуже прагматичний і жорсткий менеджер, але справедливий, такий, що професійно підходить до рішення питань, конкретний і контролюючий свої доручення і дії. В цьому плані Черкащині (я відверто кажу) пощастило з губернатором. Сергій Борисович, де б ми з ним не працювали, завжди працював так: якщо він бачить, що це питання вирішується, він його вирішував. Разом з тим, він не береться за вирішення тих питань, які не дають ефекту, конкретики, які не корисні, – зазначив пан Володимир.

Нинішня конференція, як висловився доповідач, була пробною для Черкащини. Вона проводилася з метою напрацювання необхідної бази.

– Загалом треба визначити 5-6 реальних пріоритетних напрямків, що стосуються інвестицій. А навесні ми вже проведемо форум з залученням конкретних інвесторів під конкретні проекти, – зазначив Володимир Щелкунов.

Прогулянки на катері Дніпром готова організовувати черкаська туристична фірма

Прогулянки на катері Дніпром готова організовувати черкаська туристична фірма

За його словами вже нині можна визначити проекти, які легко реалізувати, і які не є дуже затратними.

– Так, на конференції керівник туристичної компанії запропонувала організувати прогулянки на катері по Черкащині. У нас є компанії в Україні, що займаються реалізацією катерів. І тут важливо зазначити, що необов’язково брати новий катер. Є дуже багаті люди, для яких катер – це іграшка. Вони купують їх декілька, а, протримавши три роки, – продають. І вони абсолютно нові, бо людина може раз чи два на рік ним прокаталася, – наголосив пан Володимир.

Як наголосив заступник губернатора Черкащини Михайло Пузяк, нинішню довгострокову програму по залученню інвестицій обласна влада пов’язує з обласною програмою «Будуємо нову Черкащину».

– Щодо коштів по інвестиційній програмі, то обрахунки йдуть за мільярди. Фінансування буде спільне: державні інвестиції, бізнес і місцевий бюджет. Виходить півтора-два мільярди, – зазначив Михайло Пузяк.

Усі проекти доручено розглянути Головному управлінню інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Александр 22.12.2010 17:07
Форум був дуже цiкавий та корисний,органi зований на високому рiвнi!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Арсен 21.12.2010 10:21
Засніжило. Коли у моєї бабусі зламався телевізор, вона всім говорила що в неї TV показує тільки зиму. Програма по залученню інвестицій це другий конверт із славного анекдоту. "Обіцяти, обіцяти,...."Більше владі нічого не залишається. Будь який бізнес може розвиватись тільки в умовах стабільного, прогнозованого ринку. А у нас що? Купівельна спроможність населення тільки за 2010 рік знизилась на 10%. З податками повний бардак. Правила ведення бізнесу не визначені. З таким кліматом нас чекає все що завгодно тільки не розвиток. Тут ніякі інвестиції не допоможуть, тим більше що ми чудово знаємо як ці інвестиції обліковуються. Поміняли прогорівший котел на фірмі - це вже інвестиції. Сніжить - це коли сніг летить, а під ногами водичка булькоче.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Барвінок 20.12.2010 23:11
Такі форуми потрібні! ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 piligrim 19.12.2010 12:06
Форум був цікавий! По туризму надали інформацію над якою треба поміркувати. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 prior 18.12.2010 16:36
Объем привлеченных иностранный инвестиций увеличился на 30 %!
Мероприятие прошло хорошо, было много интересного. Программу по инвестициям хорошо представили, приоритеты расставлены верно. Главное, чтобы власть сдержала обещания.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 гонта 17.12.2010 16:28
Ну хоча б один солідний проект для Тулуба розглядали? Якщо розуму власного не вистачає, то доводьте до завершення те,що вам у спадок залишили.На приклад.Почалась робота по добуванню горючих сланців.Підписані всі угоди.Облрадою виділено 100га землі для цього в Кам"янському районі.Можете назвати першу шахту імені Тулуба.Тільки працюйте,а не тріпайтесь.У вас же спад інвестицій склав більше 60%.Ці справи на конференціях не вирішуються.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100