реклама
Sucurity Police

реклама

Днями у Черкаській обласній організації НСПУ відбулася зміна керівництва. 15 грудня організацію очолила поетеса, викладач Черкаського національного університету, депутат обласної ради (від «Батьківщини») Валентина Коваленко. До цього Спілкою в області керував поет, головний редактор часопису «Холодний Яр» Григорій Білоус.

Як розповіла «Прочерку» Валентина Коваленко, пропозиція очолити організацію НСПУ в області була для неї несподіваною. Що ж до Григорія Павловича, то він, мовляв, давно хотів піти з посади керівника через стан здоров’я.

– Мою кандидатуру вніс на розгляд професор університету Володимир Поліщук. Також на посаду голови обласної організації були висунуті Людмила Тараненко, Олексій Озірний (депутат облради – ред.) та інші. Але найбільше підтримали мою кандидатуру. З 28 членів Спілки 25 проголосували за мене. Але оскільки я дуже зайнята, поєдную і викладацьку, і депутатську діяльність, то ми також на зборах обрали заступників, раду у складі 9 осіб, які, сподіваюся, мені активно допомагатимуть.

На думку Валентини Михайлівни, більшість членів Спілки могли підтримати її тому, що сподіваються: вона як депутат зможе більше співпрацювати з владою зі «спілчанських» питань. А потребує черкаська організація НСПУ насамперед коштів.

– У Спілки є борги за компослуги, Спілці треба виписувати пресу. У той же час, Спілка майже не має коштів. Зараз ставитиму питання в облраді на нашій профільній комісії (з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту), щоб в бюджет включили хоча б 36 тисяч гривень на фінансування обласної організації НСПУ – це кошти, які потрібні на утримання протягом року приміщення тощо (це, насамперед, комунальні послуги). Якщо до бюджету не включать цю суму, то будемо шукати інші шляхи фінансування, залучатимемо спонсорські кошти, – зазначила пані Валентина.

Також новій очільниці черкаської організації вже треба займатися питанням організації вечора пам’яті Василя Симоненка, що повинен відбутися 8 січня (орієнтовно).

– Є такі думки від влади, що вечір пам’яті можна провести біля нового пам’ятника Симоненку, що в сквері Палацу одружень. Та ми відстоюємо думку, що там можна лише розпочати захід, а продовжити – в драмтеатрі. Адже, можливо, приїдуть гості з Полтави, Києва. А зараз не літо, щоб довго стояти надворі, – вважає Валентина Коваленко.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Оксана 29.01.2011 01:00
Вітаємо Вас, Валентино Михайлівно. Сподіваємось також на підтримку творчої молоді
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 аантип 20.12.2010 10:38
Григорій Білоус - випускник вищої партійної школи. Не користувався авторитетом. Але знайшов дуже гарний контакт із Володимиром Яворівський. Обидва колишні компартійні функціонери. Коваленко звісно буде кращою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Просто знаю 19.12.2010 16:08
Голова НСПУ - Володимир Яворівський - БЮТівець.Черкаська "бютівка" Валентина Коваленко,креат ура -Анатолія Семиноги -бізнесмен, голова Київської міської організації ВО "Батьківщина",вони з ним односельці,з села Самгородок Смілянського району! А,ще раніше разом перебували в "онопівській" УСДП,яка входила до БЮТу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 NazarStodola 19.12.2010 10:06
Вітаю, пані Валентино!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Опт 18.12.2010 00:20
Достойна людина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100