реклама
Sucurity Police

реклама

nygif Черкаські споживачі більше скаржаться на складно-побутову техніку (мобільні телефони, холодильні камери), аніж на продовольчу групу товарів, – повідомляють фахівці обласного управління у справах захисту прав споживачів. А що стосується продуктів, то генеральний директор ТОВ «Ходак» Володимир Ходак зазначив, що покупці почали менше собі дозволяти товари преміум-класу.

 – Ціни зросли у рази порівняно з минулим роком. Тому люди перестали купувати дорогих продуктів. Це стосується навіть вершкового масла. Споживач пішов у категорію спредів, – додав він.

За словами начальника управління у справах захисту прав споживача у Черкаській області Миколи Залізняка, за 11 місяців цього року до управління надійшло 379 скарг. Серед них 38 звернень стосується якості продовольчої групи товарів, 245 – непродовольчої групи, 98 – платних послуг та 28 звернень щодо житлово-комунальних справ. Задоволено і розглянуто 326 позовів. Повернено громадянам 52 тисячі гривень.

Начальник відділу управління у справах захисту прав споживачів у Черкаській області Галина Нечипоренко радить споживачам звертати увагу на термін придатності товару, а також на назву, найменування і місцезнаходження виробника. «Брендовий виробник на своїх товарах вказує всі необхідні реквізити фірми та інформацію щодо сировини, наявності генномодефікованих організмів, консервантів, добавок. Покупець може наочно ознайомитися з усіма інгредієнтами, які входять до складу продукту, і визначити для себе, чи купувати його», – сказала пані Галина.

За словами ж начальника обласного управління у справах захисту прав споживачів Миколи Залізняка у разі проблем з поверненням коштів за неякісний товар споживачі можуть звертатися до управління з письмовою заявою. Для відстоювання прав споживачів у судах в управлінні навіть можуть безкоштовно надавати юристів. Телефони управління: 45-62-05.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100