реклама
Sucurity Police

реклама

Мешканці можуть відмовитись лише від прибирання під'їздів

Мешканці можуть відмовитись лише від прибирання під'їздів

Міськвиконком вже розробив проект нових тарифів для кожного із 1101 будинків у Черкасах, які обслуговуються трьома службами утримання будинків – «Митниці», Придніпровського та Соснівського району. За словами в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Василя Старікова, середній тариф по усіх трьох СУБах зросте у 2 рази – із 1,85 грн./кв.м до 3,92 грн./кв.м. ...

Із 22 грудня по 22 січня міськвиконком планує представити нові тарифи мешканцям усіх 1101 будинків. У черкащан, відповідно, є 30 днів, аби висловити свої зауваження, «поторгуватися» за свій тариф.

За словами директора департаменту економічної політики та розвитку міськвиконкому Павла Карася, нові тарифи розроблені у відповідності до постанови Кабінету міністрів. Згідно документу, збільшилась кількість послуг, за які нам пропонується заплатити до 18. Наприклад, тепер мешканцям висотних будинків, де є протипожежна автоматика, доведеться платити за неї. Хоча працює вона насправді усього у парі будинків у Черкасах. З‘явилась і така окрема послуга, як «прибирання і вивезення снігу, посипання частини прибудинкової території протиожеледними сумішами», а також «експлуатація номерних знаків на будинках», тобто заміна їх раз на 10 років. А за повірку лічильників води та тепла їх власники тепер матимуть сплачувати СУБу, а не тій організації, яка їх встановлювала і має обслуговувати.

- Ми перевірятимемо кожну цифру, і перевірку ми ще не закінчили. Розмір тарифу значною мірою залежить від розміру прибудинкової території, куди можуть включатися і сквери перед будинком. Отож мешканцям варто поцікавитися, що включено у прибудинкову територію. Відмовитися мешканці будинку можуть тільки від однієї послуги – прибирання під‘їздів, - стверджує Павло Карась.

Якщо мешканці будинку не погоджуються із тарифом навіть після обговорення, у міськвиконкомі радять їм створити ОСББ.

Розміри тарифів, за словами Василя Старікова, пояснюються тим, що подорожчали послуги із вивезення сміття від «Черкаської служби чистоти» (на 13 грн. за кубометр), за обслуговування ліфтів – на 20%, за утримання елеваторних вузлів (на 9,17 грн. на місяць) та водопідігрівачів у будинках (від 13 до 70 грн. на місяць).

Зауваження щодо тарифів прийматимуться у письмовій формі за адресою: 18000, м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, Департамент економічної політики та розвитку виконкому Черкаської міськради.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Комар 21.12.2010 18:16
Посчитайте подъезды хотя бы на Мытнице...в каждом по 40 квартир, средний метраж одной - 50кв.м, умножаем на 4грн. за квадрат получаем 8 тысяч с поъезда, с ОДНОГО 5 подъздного дома 40 штук. А не жирно будет???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 критикантка 21.12.2010 15:47
час тікати в приватний сектор: там хоч платиш за використаний газ, а не за півметрову батарею, яка повинна опалювати кімнату на 20 кв.метрів.
З іншого боку поговорюють, що скоро буде нова кляуза з міськвиконкому про необхідність робити проект (!!!) озеленення для кожного домоволодіння... Але ж із третього боку хоч за відкидання снігу гроші не дертимуть. Хоча для наповнення хай навіть бюджету вони готові й під приватні будинки йти сніг відкидати...
ТАРИФИ НЕ ВИПРАВДАНІ, ПОСЛУГИ - НЕЯКІСНІ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 критикантка 21.12.2010 15:40
Ці зміни хотіли запровадити ще 3 місяці тому, але ж тоді про це ніхто й мову не вів, вибори-бо були на носі. тепер тарифи аж бігом треба підвищувати! Необгрунтовано вони не можуть зробити це. Якщо ж немає обгрунтування, то, як кажуть, вони його знайшли - вигадали нові суперпотрібні послуги... Думаю, що ще через рік, коли вони схочуть підвищити тарифи вчергове, то "винайдуть" інші безумовно невідкладні послуги: користування аркою-проходом (але ж тільки для тих, у чиїх будинках вони є!!!), аренда лавочок, що перед під*їздами (тільки для бабусь, які на них зависають), загрібання листя/збирання жолудів і каштанів, побілка дерев і бордюрів навесні...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Наташа 21.12.2010 11:28
Это уже до какой наглости доходят наши правители. Уже не знают какие деньги еще с людей содрать.Пункт уборка и вывоз снега. Да возле наших домов сроду никогда снег не вывозился. Вечно люди месят ногами эту мокрую квашу снежную.Посыпать еще изредка могут.Снег у нас стало явлением редким и только пару месяцев, а остальное время года за воздух платить будем.Теперь, что касается эксплуатации номерных знаков. Это же какую сумму надо за 10 лет накопить, чтоб маленькую табличку на дом повесить. На нашем доме уже 40лет висит и ничего нормально.А проверка счетчиков води и тепла. Я за свои деньги счетчики приобрела, установила. Никто их, кроме меня не обслуживает. Чтоб раз в четыре года его снят и проверить, тоже свои деньги плачу. Так теперь еще за своё и СУБу деньги отдай. Мужи наши государственные уже незнают как карманчики свои заполнить. А пусть свои зарплаты урежут до минимальных, как люди наши получают. А потом и тарифы будут увеличивать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100