реклама

реклама

Учора в Черкаському художньому музеї відкрилась ювілейна виставка живопису черкаського художника Максима Гладка. На теренах сучасного мистецького ландшафту Максим Гладько є одним із небагатьох, хто обстоює життєздатність реалістичної живописної школи, інформують у музеї.

Індивідуальний, самобутній стиль митця завдячує двом чинникам – академічній російській, точніше, пензенській школі з її сріблясто-вохристим колоритом і українському малярству, якому притаманні підвищена декоративність та інтенсивність кольору.

 

Народився М.Гладько у м. Пенза (Росія) в 1963 році. Закінчив педагогічно-живописне відділення Пензенського художнього училища ім. К. А. Савицького. З 1987 року живе і працює у Черкасах, викладає рисунок на відділенні графічного дизайну Черкаського державного бізнес коледжу. Член Спілки дизайнерів України (2003 р.), з 2010 року – член НСХУ.

Працює у галузі живопису та декоративно-ужиткового мистецтва. У творчому арсеналі художника – персональні презентації в Черкаському художньому музеї та Шевченківському національному заповіднику (м.Канів), участь у Всеукраїнських та обласних виставках.

Наразі п’ята персональна презентація в обласному художньому музеї ювілейна, нещодавно М.Гладько відсвяткував своє 50-річчя. Експозиція знайомить з різножанровими уподобаннями митця – портрет, пейзаж, натюрморт, ню. Виставка, певною мірою, ретроспективна, час створення робіт пролонгований з 2006 до 2012 року.

Справжній художник не може бути байдужим до краси довкілля і автор виставки – не виключення. Розмаїта географія його краєвидів – дніпровські етюди, пейзажі Канева, Корсуня, Седнева, кримські мотиви.

Осібно вирізняються кримські пейзажі – Коктебель, Новий Світ, який Максиміліан Волошин порівнював зі звивистою внутрішністю мушлі. Крим – потужне джерело натхнення, став для художника сильним естетичним та емоційним поштовхом. Невеликі за розміром полотна створюють відчуття простору, монументальності, свободи, глибини та позачасся. Пишучи марини, митець добре збагнув своєрідність морської стихії, вільний ритм руху хвиль, заломні сонячні промені, кольорові світлові рефлексії на воді.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100