реклама

реклама

У селі Старосілля Городищенського району на Черкащині вшанували пам'ять учасників бою під Крутами. На старому сільському цвинтарі місцеві жителі знайшли три могили загиблих вояків. У селі планують спорудити монумент героям, пише "Газета по-українськи".

Учора на центральній площі Старосілля зібралося близько 20 місцевих жителів, щоб ушанувати пам'ять загиблих вояків.

"Моя сусідка, уже нині покійна, Людмила Старіченко доглядала ті могили. Коли захворіла, сказала мені. Тепер я їх прибираю, - розповідає мешканка села 75-річна Людмила Удовик. – Трьох ранених хлопців везли на підводі з-під Крут. Нібито на лівобережжя. Але ті від ран померли по дорозі, якраз неподалік від Старосілля. Поза греблею у центрі села жила жінка, яка погодилася обмити померлих, одягти. Тут їх і поховали".

Три могили майже зрівняні з землею. Над середньою дерев'яний хрест, він похилився. Біля хреста на рушникові стоїть пляшка домашнього вина, лежать цукерки, печиво. Тут же продають свічки по одній гривні. Майже всі їх купують.

Цвинтар старий, закритий для поховань. Половина хрестів – дерев'яні.

Службу за померлими відслужують місцевий отець Василь із церкви Київського патріархату і отець Юліан, настоятель Греко-католицької церкви із Черкас.

"У Біблії сказано, що пам'ять праведного житиме повіки, - звертається до присутніх отець Юліан. – Гріш ціна нам буде, якщо ми не докладемо зусиль, щоб тут був монумент Героїв Крут. Щоб тут збиралися не лише раз на рік, а приходили помолитися і на Паску, і в поминальні дні. Днями напишу листа до губернатора, проситиму посприяти. Не так і багато коштів для цього треба. Кожен дасть по гривні, і величний пам'ятник буде".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100