реклама

реклама

До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції близько 22-ої години, по спецлінії «102» надійшло повідомлення про вбивство. По інформації стало відомо, що житель села Балаклея Смілянського району, у власному будинку, позбавив життя свого приятеля.

На місце пригоди відразу виїхала слідчо-оперативна група та керівництво міськвідділу. На підлозі в будинку, знаходилося бездиханне тіло 48-річного місцевого жителя з ознаками насильства, а на стільці сидів захмелілий господар будинку і не приховував того, що він вбив людину. Оглянувши місце події працівники міліції побачили, що в будинку була бійка, але правоохоронців насторожило те, що власник оселі інвалід і самостійно майже не рухається, а на тілі покійного маються численні рани від сильних ударів. Правоохоронці опитували сусідів та жителів села, з’ясовували, чи приходив ще хтось до будинку. Підозрюваного у вбивстві, власника будинку працівники міліції доставили до міськвідділу міліції.

За фактом вбивства слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції було розпочато кримінальне провадження. На слідстві 59-річний підозрюваний зізнався в скоєному та надавав необхідні покази. Але правоохоронці аналізуючи зібрану інформацію дійшли висновку, що затриманий щось приховує. Останній і сам заплутувався в своїх показах. Невдовзі слідством було встановлено, що до вбивства причетний син підозрюваного, який проживає з ним, але батько, прикриваючи його, взяв вину на себе.

Оперативно-розшуковими заходами працівники міліції встановили місце знаходження 24-річного сина. Він знаходився у своїх знайомих в цьому ж селі. При появі міліціонерів, молодик розгубився та на їх запитання, що стосується вбивства зізнався, що він скоїв вбивство. Його відразу затримали та доставили до міськвідділу міліції. На слідстві чоловік розповів все в деталях. В той час, коли прийшов з роботи, то батько із сусідом сиділи за столом і пили горілку, обоє вони були в нетверезому стані. Переодягаючись в кімнаті син почув, що між гостем і батьком відбувається суперечка. Коли сам увійшов до кухні, то побачив, що сусід схопив батька руками за одяг і вимагав гроші на горілку. В захист за батька, який самостійно не пересувається, син відштовхнув кривдника, потім молодик скинув його на підлогу та почав бити ногами. До його рук потрапив гвоздодер, яким він і далі продовжив бити сусіда по голові.

Чоловік зупинився лише тоді, коли суперник лежав нерухомо на підлозі. Син увійшов до батька в іншу кімнату і повідомив, що вбив сусіда.  Після цього переодягнувся і пішов до свого брата. Одяг зі слідами боротьби знищив по дорозі. Експертизою було встановлено, що смерть чоловіка настала в результаті заподіяних травм.

Відносно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Ведеться досудове слідство. Про це інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100