реклама

реклама

Учора відбулась чергова екскурсія до Черкаського слідчого ізолятора для підлітків, котрі перебувають на обліку кримінально-виконавчої інспекції та центру соціальних служб у справах дітей та молоді. Раніше вже неодноразово з подібними екскурсіями сюди приходили як підоблікові КВІ, так і учні професійно-технічних навчальних закладів, Черкаської вечірньої (змінної) школи та діти, схильні до правопорушень. Про це інформує прес-служба ДПтС України в Черкаській області.

Організатори екскурсії єдині в думці, що такий спосіб впливу на підлітків дуже дієвий. Про це свідчать розмови з учасниками після завершення огляду та анкетування, що проводять з ними. Результати показують, що для більшості неповнолітніх такі екскурсії стають «руйнівниками міфів» та ламають стереотипне уявлення про перебування за колючим дротом. Адже, не дивлячись на те, що нині слідчий ізолятор активно ремонтується і в коридорах та камерах переважають світлі кольори, загальну гнітючу атмосферу неволі кожен на собі відчуває сповна.

Обов’’язковою частиною екскурсії є демонстрація камер, де утримуються неповнолітні, та навчального класу – тобто умов, у які може потрапити підліток, переступивши лінію закону. Для більшості екскурсантів справжнім відкриттям стає те, що всі, хто ще не закінчив школу, в обов’’язковому порядку продовжують навчання в ізоляторі.

Не стали виключенням і діти, що цього дня приходили на екскурсію. По її закінченню зізнаються, що у стінах слідчого ізолятора навіть дихати важче. Начальник Соснівського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції Черкаської області Ольга Корнієнко розповідає, що після відвідин СІЗО неповнолітні зазвичай ще довго діляться враженнями та зізнаються, що не хотіли б потрапити сюди не як учасники екскурсії, а як особи, що перебувають під слідством. Тому можна сподіватись, що і поведінка юнаків у подальшому буде більш відповідальною та правослухняною.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100