реклама

реклама

Вчора прем'єр-міністр Микола Азаров розповів представникам бізнесу про заходи по стимулюванню економіки. Дискусія з ними підтвердила, що ситуація в економіці за 2012 рік погіршала до рівня, близького до критичного, проте уряд не готовий йти на жорсткі і непопулярні рішення для подолання негативних тенденцій, боячись масових протестів підприємців. У пошуках шляхів стимулювання виробництва в Кабінеті міністрів готуються до розміщення державних замовлень на підприємствах, пише «Комерсант».

Примітний діалог відбувся після виступу виконавчого директора Всеукраїнського об'єднання працедавців легкої промисловості Тетяни Ізовіт, що запропонувала уряду відмінити спрощене оподаткування для підприємців, які торгують імпортним одягом, що, на її думку, частенько виявляється контрабандним.

— По-вашому, якщо ми введемо касові апарати, то ліквідовуємо «тінь»? Але ж всі підприємці проти! Ми пробували це зробити, а люди вийшли на «податковий Майдан», - заперечив їй Микола Азаров.

— Тоді давайте дозволимо нашій легкій промисловості теж нічого не рахувати! — не задавалася пані Ізовіт. — Поставте нас в однакові умови (з азіатськими виробниками.— «Ъ»), щоб ми звітували про кілограми продукції і експортували її кілограмами!

Не підтримавши ініціативу, прем'єр порадив своїй співбесідниці продумати інший алгоритм захисту інтересів легкої промисловості. «Ви маєте рацію. Що ми за країна, якщо в тих, що сидять в залі, костюми імпортні і сорочки імпортні? Потрібні різкі, радикальні заходи. Сідаєте з Михайлом Бродським (глава Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва.— «Ъ»), Олександром Клименко (міністр доходів і зборів.— «Ъ») і виробляйте», - сказав Микола Азаров.

Пан Бродський, що через декілька хвилин отримав слово, підтримав ідею Тетяни Ізовіт про впровадження обов'язкової установки касових апаратів. Проте після цього з'ясувалося, що Микола Азаров, не дивлячись на прагнення до різких заходів, все ж не готовий приймати непопулярні рішення, здатні спровокувати вуличні протести. «Потрібно шукати оптимальні рішення, - відмітив прем'єр-міністр.— Михайло Бродський, звичайно, пропонує варіант, але я знаю: підеш в нього на поводу, обов’язково Майдан отримаєш». На цьому зустріч і заверлишался.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100