реклама

реклама

«Забезпечення належного рівня фінансово-бюджетної дисципліни в державі та регіонах – пряма вимога Президента України Віктора Федоровича Януковича та Уряду. Тому нині перед нами стоїть серйозне завдання: необхідно забезпечити законне, цільове та ефективне використання бюджетних коштів, збереження державного і комунального майна. Особливо важливо це зробити в умовах обмеженості бюджетних ресурсів», – зазначив на сьогоднішній колегії голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.

Губернатора прикро приголомшує той факт, що найчастіше спритні шахраї намагаються вкрасти в інвалідів, дітей-сиріт, пенсіонерів. Тобто у тих, хто не може захистити себе сам.

«Ще гірший той факт, що дехто з керівників сприймає державну власність як свою: вони можуть собі дозволити здавати в оренду нерухомість та інші матеріальні ресурси, що належать державі, за заниженими розцінками, а то й безоплатно (за так званою «домовленістю»). Підтвердженням цьому є результати проведених упродовж минулого року ревізій. Практично на кожному перевіреному об’єкті виявляються порушення фінансово-бюджетної дисципліни, а це прямі збитки для держави», – зазначив губернатор.

На його переконання, проблема полягає у низькому рівні виконавської дисципліни та відсутності налагодженого внутрішнього контролю з боку керівників підприємств, установ і організацій.

«Тому лише вимогливість, принциповість і ефективність управління державними коштами повинні стати ключовими поняттями у роботі», – цитує Сергія Тулуба офіційний сайт ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100